Μ.μοντι: ευχομαι η ελλαδα να μην πτωχευσει

19:24 8/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Στην οικονομική κρίση της χώρας μας αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Pbs. "Αν η χρεοκοπία της Ελλάδας λάμβανε χώρα πριν από λίγους μήνες οι συνέπειες, για την Ιταλία, θα ήταν σαφώς, ιδιαίτερα...
σοβαρές. Τώρα, ασφαλώς και εύχομαι η Ελλάδα να μην πτωχεύσει, αλλά
είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, η Ιταλία θα εθεωρείτο από τις αγορές, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και από όλη τη διεθνή κοινότητα ως μια χώρα που, μέσα σε λίγους μήνες, έλαβε σκληρά διαρθρωτικά μέτρα για την εξυγίανση της δημόσιας οικονομίας και την προώθηση της ανάπτυξης", δήλωσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Pbs αν πιστεύει ότι η Ελλάδα αποδεικνύει ότι η λιτότητα χωρίς ανάπτυξη είναι μια συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή, ο Μόντι, που από αύριο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαντά: "Ναι, αλλά η Ελλάδα είναι μια ακραία περίπτωση, διότι το υπερβολικό δημόσιο χρέος, παρέμεινε επί πολλά χρόνια τόσο υψηλό και ακραίο, που θα ήταν δύσκολη μια ομαλή προσγείωση από ένα τόσο μεγάλο έλλειμμα, χωρίς να προκληθεί ύφεση. Γενικότερα, όμως, νομίζω ότι ισχύει το ότι η Ευρώπη έπρεπε να τεθεί σε ασφαλέστερη κατάσταση σε ότι αφορά την δημόσια οικονομία του κάθε κράτους μέλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα