Μετα την ιστορια, η γλωσσα...

09:33 6/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και είναι σίγουρο όταν κάποιος θέλει να κάνει τη ζημιά, θα ξεκινήσει να την οργανώνει νωρίς αρχίζοντας πάντα από τον πιο ευάλωτο στόχο. Αναφέρομαι στο βιβλίο της '' Νέα Ελληνική Γραμματική '' που προορίζεται για τους...
μαθητές της Ε' και ΣΤ΄ Δημοτικού. Όπου εκεί, όποιος τη διαβάσει, θα καταλάβει πολύ καλά ότι μετά τα '' περί συνωστισμού '' στην Σμύρνη, για τα οποία φυσικά μας ενημέρωσε η βουλευτής τής ΔΗΜΑΡ Μαρία
Ρεπούση, με στόχο τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, ήρθε η ώρα να χτυπηθεί καίρια και η γλώσσα, αφού είναι γνωστό η γλώσσα συνδέεται άρρηκτα με την εθνική και την πολιτιστική μας ταυτότητα.
Στο παραπάνω λοιπόν βιβλίο της Νέας Ελληνικής Γραμματικής ( το πόσο νέας είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς, αφού η γλώσσα έχει γίνει πραγματικά αγνώριστη) μαθαίνουμε ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι τα εξής πέντε : '' α '', '' ε '','' ι '', '' ο '', αλλά και ο σύνδεσμος '' ου ''. Ακόμα ψάχνουμε τα φωνήεντα '' η '' και ''υ '' τα οποία έπεσαν προφανώς '' υπέρ βωμών και εστιών ''. Όσο για τα σύμφωνα, εδώ έχουμε ένα σύμφωνο παραπάνω, κάτι σαν μπόνους μάλλον, αφού το βιβλίο μας πληροφορεί ότι τα σύμφωνα της ελληνικής γλώσσας είναι 18, ανάμεσα στα οποία όμως συμπεριλαμβάνονται και τα '' ντ '', '' μπ '' και '' γκ '', ενώ το '' ξ '' και το '' ψ '' απλά δεν υπάρχουν.
Και πριν ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε ως τώρα, καλό θα ήταν το Υπουργείο Παιδείας να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει εδώ, αφού ούτε τόσα τυπογραφικά λάθη δικαιολογούνται μαζεμένα, αλλά ούτε και τόση ανοησία και προοδευτικότητα χωράνε μαζί σε ένα μόνο βιβλίο.
Keywords
Τυχαία Θέματα