''meizon πολιτικο θεμα οι παραιτησεις στο κεντρο ελεγχου μεγαλου πλουτου...

18:41 8/3/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FIMOTRO ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ταυτόχρονες παραιτήσεις οκτώ στελεχών του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου...
Ο βουλευτής
του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελάλης, υπεύθυνος φορολογικής πολιτικής της Ε.Κ.ΚΕ. Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφει την ανακοίνωση σημειώνει: «Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα, καθώς η εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από τους ελέγχους και την πολυαναμενόμενη πάταξη της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης» και καταλήγει: «Επανειλημμένα έχουμε καταγγέλλει και την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ, που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση σημαντικού αριθμού ελέγχων από τις χιλιάδες σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής που είναι στην αρμοδιότητα του».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η επιβεβαιωμένη ταυτόχρονη αιφνίδια παραίτηση οκτώ υψηλόβαθμων στελεχών, δηλαδή του υποδιευθυντή και επτά από τους δέκα συνολικά προϊσταμένους ελέγχου του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) που συνέβη την Παρασκευή, ενώ είχε προηγηθεί στις 11/2/2014 η παραίτηση του διευθυντή του κέντρου που χειρίζεται τις υποθέσεις ελέγχου των εμβασμάτων και των off-shore, δημιουργεί εύλογα απορίες και υποψίες.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα , δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα , καθώς η εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από τους ελέγχους και την πολυαναμενόμενη πάταξη της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ώστε να ελαφρυνθούν από τα βάρη τα συνήθη υποζύγια και να γιατρευθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών με την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στις 11 Φεβρουαρίου καταθέσαμε ερώτηση με την οποία καταγγείλαμε την διάλυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την πρόθεση της ιεραρχίας του Υπουργείου Οικονομικών για διενέργεια «εξπρές» φορολογικών ελέγχων από το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.).

Αναφερθήκαμε επίσης στις παραιτήσεις των δύο διευθυντών (Δ.Ε.Κ. Αθηνών και ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) από τις τρείς νευραλγικές ελεγκτικές υπηρεσίες μέσα σε διάστημα ενός μήνα και την αδρανοποίηση των έλεγχων από το Δ.Ε.Κ. Αθηνών (Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο) λόγω της επικείμενης διάλυσης του, η οποία ενώ ανακοινώθηκε επίσημα, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Επανειλημμένα έχουμε καταγγέλλει και την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ, που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση σημαντικού αριθμού ελέγχων από τις χιλιάδες σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής που είναι στην αρμοδιότητα του, όπως η λίστα Lagart και πρόσφατα η λίστα Νικολούδη. Σε αυτές τις καταγγελίες η κυβέρνηση απάντησε με την διάσπαση του ΣΔΟΕ σε δύο κομμάτια, την υποβάθμιση του δηλαδή.

Ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα γιατί παραιτήθηκαν οι παραπάνω και να διασαφηνίσει τις προθέσεις τις κυβέρνησης αναφορικά με την συνεχιζόμενη διάλυση του φορολογικού μηχανισμού και μάλιστα των πιο ευαίσθητων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ) που ασχολούνται με τον έλεγχο φυσικών προσώπων που εμφάνισαν αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα