ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

14:41 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Μείωση παρουσίασαν φέτος τα τροχαία ατυχήματα και ο αριθμός των θυμάτων κατά την έξοδο του Πάσχα σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Ειδικότερα από το Σάββατο του Λαζάρου έως την Κυριακή του Πάσχα έγιναν 23 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 37 πέρυσι), 44 σοβαρά... τροχαία ατυχήματα (έναντι 45 πέρυσι) και 305 ελαφρά ατυχήματα (έναντι 309 πέρυσι).
Αποτέλεσμα ήταν φέτος να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι (έναντι 41 πέρυσι), να τραυματιστούν σοβαρά
50 (έναντι 53 πέρυσι) και ελαφρά 408 (έναντι 432 πέρυσι).Λιγότερος ήταν επίσης, κατά 15%, ο αριθμός των οχημάτων που αναχώρησαν φέτος προς την επαρχία από τις δυο εθνικές οδούς.Ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και από τα διόδια Ελευσίνας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 851.789 αυτοκίνητα έναντι 1.001.287 πέρυσι.Παράλληλα αυξημένη ήταν η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα έως νωρίς χθες το βράδυ, καθώς επέστρεφαν στην Αθήνα πολλοί από τους εκδρομείς. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα.Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση του αναφέρει πως οι ώρες αιχμής σήμερα στις δυο εθνικές οδούς θα είναι από τις 10 το πρωί ως τα μεσάνυχτα.Χθες, δεν επετράπη από τις 15.00 έως τις 22.00 η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εισόδου σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, στη Εθνική Οδό ΘεσσαλονίκηςΑθηνών, στην Εθνική Οδό Ν.Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου.Μέτρα θα λάβει η Τροχαία και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες όπως σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
«Σηκώνουν τις μπάρες»Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» σήκωσε επί τουλάχιστον τρεις ώρες, το απόγευμα, τις μπάρες στα διόδια τόσο των Αφιδνών, όσο και του Καλαμακίου, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜΣύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ την Δευτέρα του Πάσχα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Kυριακής. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στο τμήμα της γραμμής Μοναστηράκι – Πειραιάς θα κάνουν δρομολόγια ανά 15 λεπτά και στο τμήμα της γραμμής Αττική – Κηφισιά ανά 13 λεπτά. Στο Τραμ η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 25 λεπτά.
Τα βεγγαλικάΣχετικά με τη κατασκευή και χρήση βεγγαλικών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δυο τραυματίστηκαν σοβαρά και τρεις ελαφρά. Ακόμη βεβαιώθηκαν 129 παραβάσεις και συνελήφθησαν 141 άτομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα