«Δαιμονοποίηση» τουριστικών επενδυτικών σχεδίων

Αντίθετη με τη «δαιμονοποίηση» των τουριστικών επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας Minoan Group στη Βορειοανατολική Κρήτη τάσσεται η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα τα οποία καταφέρονται κατά της επένδυσης.

Η Ένωση ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί καμία επένδυση που θα έχει άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον και που δεν είναι συμβατή με το Νόμο, τις υφιστάμενες χωροταξικές κατευθύνσεις και
τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ωστόσο, η δαιμονοποίηση των επενδύσεων τουριστικής φύσεως στην περιοχή της Σητείας στο όνομα της προστασίας της περιοχής, αποθαρρύνει όλους τους πιθανούς επενδυτές βάζοντας φρένο στην ανάπτυξή της, υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι.

Το Cavo Sidero Resort, είναι μια επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρω. που σχεδιάζει η εταιρεία Minoan Group Plc., με έδρα το Λονδίνο και, αν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που θα έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Διά μέσου της θυγατρικής της, Loyalward Ltd., πρόκειται να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση, ετήσιας λειτουργίας, εντός μιας περιοχής περίπου 26.000 στρεμμάτων στη χερσόνησο Σίδερο, στο βορειανατολικό άκρο του Νομού Λασιθίου, στην Κρήτη».

Η συγκεκριμένη έκταση παραχωρήθηκε από την Μονή Τοπλού στην Βρετανική εταιρία για τουριστική εκμετάλλευση. Ωστόσο τόσο η νομιμότητα της σύμβασης παραχώρησης από την Μονή στην Βρετανική εταιρία όσο και η κυριότητα της Μονής επί του συνόλου των 26.000 στρεμμάτων αμφισβητείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα