Μεγαλο σκανδαλο ντοπινγκ στην αυστραλια

18:38 7/2/2013 - Πηγή: Fimotro

Μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο βρίσκεται ο αθλητισμός της Αυστραλίας, αφού η Επιτροπή Εγκλήματος της χώρας...
προχώρησε σε πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Ειδικότερα, ύστερα από μακρά έρευνα, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ντόπινγκ είναι μια πολύ κοινή πρακτική μεταξύ των επαγγελματιών αθλητών όλων των σπορ, οι οποίοι εκπροσωπούν τα εθνικά χρώματα της χώρας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χορηγούνται ουσίες που δεν έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση, αλλά είχαν χρησιμοποιηθεί σε ζώα!

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ως αποτέλεσμα μιας πολυετούς έρευνας,
οργανωμένα δίκτυα εγκλήματος εμπλέκονται στη διανομή φαρμάκων για τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης, μεταξύ των οποίων γιατροί, επιστήμονες και προπονητές, ενώ οι απαγορευμένες ουσίες περιλαμβάνουν πεπτίδια, ορμόνες και παράνομα ναρκωτικά.

«Τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά και θα απογοητεύσουν τους Αυστραλούς φιλάθλους,» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Τζέισον Κλερ. «Για πολλούς αθλητές, από διάφορες ομάδες, υπάρχουν ενδείξεις ότι χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει πεπτίδια, κατά παράβαση των κανονισμών αντιντόπινγκ. Πρόκειται για απάτη, αλλά ακόμα χειρότερα, μια απάτη με τη βοήθεια εγκληματιών,» πρόσθεσε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση σκοπεύει να πατάξει τις περιπτώσεις ντόπινγκ και «στημένων» αγώνων, όπως και τη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή του οργανωμένου εγκλήματος στον αθλητισμό, αρνήθηκε όμως να προσδιορίσει τους αθλητές και τις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Οργανισμός κατά του ντόπινγκ θα λάβει αρμοδιότητες παρόμοιες με εκείνες της αστυνομίας για τη διεξαγωγή «πλήρους και ανεμπόδιστης έρευνας,» υποσχέθηκε ο Κλερ.

Η Επιτροπή έχει επισημάνει επίσης μια πιθανή περίπτωση στημένων αγώνων, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις ομάδες ή το άθλημα. Όπως τόνισε ο Αυστραλός πολιτικός, η υπόθεση δεν συνδέεται με τις αποκαλύψεις για το παγκόσμιο σκάνδαλο το οποίο ανακάλυψε η Europol και έχει πλήξει το ποδόσφαιρο, με τη χειραγώγηση εκατοντάδων αγώνων από εγκληματικές συμμορίες που έδρευαν στη Σιγκαπούρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα