Τσεχία: Άνδρας επιχείρησε να σταματήσει την αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ (ΒΙΝΤΕΟ)

00:15 26/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με το όχημά του, προχώρησε η αστυνομία της Πράγας.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας η ασφάλεια της κας Μέρκελ «δεν απειλήθηκε».

Ο

άνδρας που οδηγούσε μια μαύρη Mercedes «επιχείρησε να παρεισφρήσει στην οχηματοπομπή κατά τη διάρκεια της πορείας της καγκελαρίου από το αεροδρόμιο της Πράγας στην έδρα της τσεχικής κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ζόζεφ Μπόκαν.

«Επιχειρώντας να διεισδύσει στην πομπή, προσπάθησε να περάσει το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον δρόμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα στελέχη των μονάδων ασφαλείας συνέλαβαν τον άνδρα αφού τον απείλησαν με όπλα. Η διαδικασία ανάκρισής του δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

«Ήταν μόνος, δεν ήταν οπλισμένος, όμως βρήκαμε στο αυτοκίνητό του αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εύκολα ως όπλα, ιδίως κομμάτια σκυροδέματος» πρόσθεσε ο αξιωματικός.

«Η απόπειρα αποτράπηκε αμέσως, χάρη στην επαγγελματική δουλειά των αστυνομικών, η ασφάλεια του προσώπου που βρισκόταν υπό προστασία δεν απειλήθηκε» τόνισε ο κ. Μπόκαν.

Πάντως στη Γερμανίδα καγκελάριο επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με το που πάτησε το πόδι της στην Τσεχία. Διαδηλωτές διαμαρτυρόντουσαν έξω από το αεροδρόμιο για την προσφυγική της πολιτική. Την υποδέχτηκαν με πλακάτ και διαμαρτυρίες φωνάζοντας «Μακριά με Μέρκελ, μακριά με το Ισλάμ», «Η Πράγα ανήκει στην Τσεχία» και «Η Μέρκελ σκοτώνει την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα