Με τους εκπροσωπους της cosco συναντηθηκε ο βαρβιτσιωτης

18:59 10/6/2014 - Πηγή: Fimotro
ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΗ επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα, η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, που επιβεβαιώνεται από την παρουσία και τις επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και το επίσημο... ενδιαφέρον της Cosco για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά
(ΟΛΠ) αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με υψηλόβαθμα στελέχη της Cosco, παρουσία του πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ζου Ξιαολί.
Η συνάντηση έγινε την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Κατά τη διάρκειά της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη βούληση να εμβαθυνθεί η συνεργασία των δύο χωρών, όπως εκδηλώνεται και από τις επενδύσεις της Cosco στην Ελλάδα, και να συνεχισθεί και να επικυρωθεί με την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο».
«Η παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία χρόνια, εξάλλου, έχει επιφέρει μεγάλα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο, καθώς έχει καταγράψει μια μεγάλη αύξηση στην κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά. Έχει αποδειχθεί μία από της πιο σημαντικές και κερδοφόρες επενδύσεις που έχουν γίνει σε λιμάνια παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό και, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσπαθούμε κάθε ημέρα να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση. Η σχέση μας με την Κίνα, άλλωστε, είναι στρατηγικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα