"μαζι με την χωρα θα ανεβει και το πασοκ"

Γράφει το "Πράσινο Ποντίκι"
O E. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες με την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Σπάρτη. Oρισμένα από τα σημεία από την ομιλία του είναι τα παρακάτω:
Η παράταξη τραυματίστηκε, έπεσε μαζί με τη χώρα. Όμως η χώρα άρχισε να ανεβαίνει πάλι και μαζί της...

θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ. Αν υπήρχε άλλη λύση,
πιο ήπια, για να προστατέψουμε τη χώρα, θα το είχαμε κάνει. Υπήρχε όμως σπουδαίος εθνικός λόγος και δεν είχαμε άλλη λύση. Υπάρχει ένα μέτωπο δημαγωγίας, απλούστευσης, συνωμοσιολογίας που υποστηρίζει ότι υπήρχαν άλλες λύσεις χωρίς κόστος για τον λαό. Λένε ψέματα.
Προεκλογικά μιλήσαμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Δεν είπαμε ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Είπαμε την αλήθεια. Στα θολά νερά της φτώχιας, της ανάγκης, ψαρεύουν δυνάμεις ακραίες, ναζιστικές, που προσβάλουν τις αξίες των Ελλήνων και της Δημοκρατίας.Ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία είναι ευέλικτη. Η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Πρέπει να οργανώσουμε τη νέα αφετηρία πάνω σε 3 άξονες: κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ούτε εθνική στρατηγική χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό δεχόμαστε τόσες επιθέσεις απ´ το οριζόντιο κόμμα της δραχμής.Πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό το συνέδριο. Πρέπει να διατυπώσουμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας. Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα εγκρίνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας.Δεν υπάρχει λύση αξιόπιστη και ασφαλής για τον τόπο, χωρίς το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Αυτό που κάνουμε είναι ότι χτίζουμε ξανά τη χώρα σε γερές βάσεις. Τώρα γεννιέται η ελπίδα για την αποκατάσταση των θυσιών που έγιναν. Όσοι λένε και υπόσχονται ότι μπορεί να γίνει ένα θαύμα και να βρεθεί μια ανώδυνη λύση, απλά παίζουν με τον πόνο των Ελλήνων πολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα