Μαξιμου ''χτυπα'' δραγασακη...

20:28 17/2/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ...
Πυρά κατά του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη εξαπέλυσαν κύκλου του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί...
ως κομματικό στέλεχος και όχι ως θεσμικός παράγοντας.

Αφορμή για την αντίδραση στάθηκε ο σχολιασμός του κ. Δραγασάκη όταν διαπίστωσε ότι δεν προσήλθε στην Ολομέλεια κανείς από τους τέσσερις υπουργούς να απαντήσει
σε 8 προγραμματισμένες ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές. Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος είπε «Δυστυχώς, έχουμε μια συνεδρίαση της Βουλής χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι, αν ήταν αναπόφευκτο αυτό ή θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;».

Από την πλευρά τους κύκλοι του Μ. Μαξίμου σχολίασαν «ο αντιπρόεδρος της Βουλής ήταν ενήμερος και καλό θα ήταν όλες τις φορές, οι αντιπρόεδροι να μιλούν ως αντιπρόεδροι και όχι ως στελέχη κόμματος».

Πάντως, το Μαξίμου κάλυψε πλήρως τους τέσσερις απόντες υπουργούς εξηγώντας ότι οι κ.κ Γ. Στουρνάρας και Αθ. Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης στην Κεφαλονιά, ενώ ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος είχε ενημερώσει εγκαίρως τον βουλευτή ότι θα απουσιάζει.

Παρά ταύτα, δεν εδόθησαν απαντήσεις για το γεγονός ότι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση δεν φρόντισαν να προσέλθουν ούτε οι αρμόδιοι αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί αν και πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε προχωρήσει σε αυστηρές συστάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης ώστε να εκτελούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα