Μανωλης μαυρομματης απο τον αθλητισμο στο... ευρωκοινοβουλιο

08:41 16/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Άνθρωπος σταθμός στις περιγραφές μεγάλων γεγονότων ο Μανώλης Μαυρομμάτης δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο...
Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ως υποψήφιος ο οποίος σαν δημοσιογράφος ξεχώρισε για το ιδιαίτερο τρόπο του και για το ήθος του...Δεν ξέρω αν πολλοί γνωρίζουν ότι ο Μανώλης Μαυρομμάτης διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην προηγουμένη θητεια του στην Ευρωβουλή ως ο μόνος ευρωβουλευτής που παρακολούθησε όλες ναι όλες τις συνεδριάσεις της!
Ο καταξιωμένος Μανώλης Μαυρομμάτης
ξεχώρισε για την ενεργή συμμετοχή του στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία και θέλει σήμερα να συνεχίσει.
Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ειδικός σύμβουλος στην Κομισιόν, στην Επιτροπή Ανάπτυξης σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, φυσικών καταστροφών και διεθνών σχέσεων. Σημειωτέον, ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μ.Μ.Ε. και πολυγλωσσίας.Μερικά ερωτήματα που απαντά είναι τα εξής:Ως έμπειρος του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ), πλέον, πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το σκηνικό στην Ευρώπη, σε σχέση με την Οικονομία, αλλά και τη Στρατηγική;Το ΕΚ που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου αλλάζει ριζικά τις δομές και τις προοπτικές για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το ΕΚ γίνεται κυρίαρχο στοιχείο καθώς αναβαθμίζεται και παίρνει καθοριστικό ρόλο στη ζωή 550 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών. Η έγκριση ήδη του προϋπολογισμού 2014 - 2020 θα περνάει αναλυτικά και με τον έλεγχο ευθύνης των ευρωβουλευτών για παράδειγμα.Και η θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτές τις εξελίξεις ποια θα είναι;Το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. κρίθηκε απόλυτα επιτυχές. Περίπου 65 φάκελοι με εκκρεμότητες των τελευταίων 5 χρόνων στην Ε.Ε. έκλεισαν επιτυχώς. Η στήριξη που είχε η Ελλάδα από εταίρους στην αντιμετώπιση της κρίσης και των μνημονίων -και όπως όλα δείχνουν την έξοδο στις αγορές και τον δρόμο ορατό πλέον για ανάκαμψη και ανάπτυξη- είναι τα θετικά.Στις Ευρωεκλογές ζητάτε ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού. Για ποια πράγματα που υλοποιήθηκαν είστε περήφανος και ποιες είναι οι μελλοντικές σας επιδιώξεις;Στη διάρκεια της θητείας μου στο ευρωκοινοβούλιο, την προσφορά και καταξίωση ενέκριναν όσοι με στήριξαν στην Ελλάδα και εκείνοι που με κατέταξαν στην κορυφή, με το απόλυτο 100/100 σε παρουσίες, εκθέσεις, γνωμοδοτήσεις, ερωτήσεις πολλές από τις οποίες ήταν κυρίως ελληνικών συμφερόντων. Αυτή την εμπιστοσύνη επιθυμώ να ανανεώσουν οι πολίτες στο πρόσωπό μου γιατί πιστεύω ότι διαθέτω και εφόδια και φωνή για τους ίδιους, στην Ευρώπη.Ενόψει Μουντιάλ, ποιες είναι οι σκέψεις σας;Έχοντας παρακολουθήσει δέκα Μουντιάλ, αισθάνομαι νοσταλγία για τις στιγμές που έζησα και μου πρόσφεραν οι άσσοι των γηπέδων. Σήμερα αισθάνομαι συγκίνηση γιατί ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως δικό του άνθρωπο και με το άκουσμα της φωνής μου ακόμα.Και η Εθνική Ομάδα;Εκτίμησή μου και ευχή είναι ότι η ομάδα μας θα περάσει στον δεύτερο γύρο του Μουντιάλ!Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Από αυτό το μετερίζι έχει να παρουσιάσει σειρά αξιόλογων πρωτοβουλιών. Έχει ασχοληθεί με τη μείωση στην τιμή περιαγωγής της κινητής, τη δημιουργία αντιναζιστικών μνημείων, τα πνευματικά δικαιώματα, τον θρησκευτικό τουρισμό κ.ά.
Keywords
Τυχαία Θέματα