''μαχη κατα της διαφθορασ''...

08:46 5/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Μάχη κατά της διαφθοράς επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής ...
Στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπό τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.
Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε ότι με την ίδρυση της Αρχής αυτής, η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά και αυτό «είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά».
«Αυτό προσπαθούμε
να κάνουμε πράξη. Μάλιστα η παρουσία εδώ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αρχής Ιωάννης Τέντες σημείωσε ότι «η παρουσία των δυο υπουργών αποτελεί διπλό μήνυμα για το μεγάλο και σοβαρό ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για τη διαφθορά».
Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της Οικονομικής Αστυνομίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα