''χρειαζομαστε το συνδυασμο του νεου με το παλιο που ειναι ακομα χρησιμο''...

08:46 5/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την «επιτακτική» ανάγκη διαμόρφωσης μίας ισχυρής παράταξης ώστε να μην αφεθεί η χώρα στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης, μιλώντας στο συμπόσιο ...του ΠΑΣΟΚ και του ΙΣΤΑΜΕ. «Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κεντροαριστερό
πόλο» ανέφερε ο κ. Μπίστης και σημείωσε ότι «οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι ένα ευνοϊκό πεδίο για την συγκρότηση μια ελληνικής "Ελιάς" που θα κατέβει στις εκλογές κάτω από την πανευρωπαϊκή ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Ως προς αυτό σημείωσε ότι «δεν μας αρκεί το άθροισμα των υπαρχόντων κομμάτων, ακόμα και αν η ΔΗΜΑΡ αλλάξει προσανατολισμό» και πως «χρειαζόμαστε τον συνδυασμό του νέου (προγραμματικά και ηλικιακά) με το παλιό που είναι ακόμα χρήσιμο» και «μια πρωτότυπη σύνθεση που θα δημιουργήσει δυναμική και θα αποκαθηλώσει τα εκλογικά ποσοστά δίνοντας ορμή και αυτοπεποίθηση στον κόσμο μας».
Ο κ. Μπίστης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ποντάρει στην δημιουργία κοινωνικού χάους, ελπίζοντας ότι αυτό θα τον ωφελήσει εκλογικά, αγνοώντας την επόμενη μέρα και τα κέρδη που μια τέτοια εξέλιξη θα προσπορίσει στην εμφανιζόμενη ως αντισυστημική ναζιστική Χρυσή Αυγή».
Τόνισε πάντως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι για την πορεία και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ» και «πολύ περισσότερο για τον κόσμο που από την κάλπη του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ», διευκρινίζοντας ότι μιλά για τον κόσμο και «όχι για εκείνο το στελεχικό δυναμικό που εκπροσωπεί ότι πιο αναχρονιστικό κυκλοφορεί».
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε «ο χειρότερος τρόπος για να πείσεις και να επαναπατρίσεις στις γραμμές της κεντροαριστεράς τον κόσμο αυτόν είναι να αναγνωρίσεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ».
Β. Παπανδρέου: Εθνική συνεννόηση για την ανάταξη της χώρας
Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης της χώρας υπογράμμισε από την πλευρά της η Βάσω Παπανδρέου.
Η κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, παρά τις διαφορές τους, πρέπει να στηρίξουν κυβέρνηση αποφασισμένη να οδηγήσει στην ανόρθωση της χώρας».
Είπε ακόμα ότι οι επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής είναι μεγαλύτερες από τις επιπτώσεις στις ΗΠΑ στο κραχ του ‘29 ή από ό,τι αν είχαμε πόλεμο και πως έτσι υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης για χρόνια. Υποστήριξε επίσης ότι «η εξίσωση για το χρέος δεν βγαίνει» και πως «χρειάζεται διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους για να κάνει η χώρα καινούρια αρχή».
Πρόσθεσε δε ότι «αν αυτή η λύση είχε εφαρμοστεί από την αρχή, σήμερα κανείς δεν θα μιλούσε για την Ελλάδα» και πως «τότε είχαμε μεγαλύτερη δύναμη διαπραγμάτευσης από σήμερα αλλά δεν είχαμε και δεν αποκτήσαμε σχέδιο για τη χώρα».
Η κ. Παπανδρέου είπε ότι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, ότι πολλές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά χρειάζονται σχέδια. Επεσήμανε επιπλέον ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πάρα πολλά και πως παρόλο που η πολιτική που ακολουθείται μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις, «είμαστε μάρτυρες μιας ισοπεδωτικής κριτικής από εκείνους που συνέβαλαν καθοριστικά στη στρέβλωση».
«Όσο κι αν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του Θ. Πάγκαλου, ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε ούτε έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες», είπε για να επιρρίψει τις ευθύνες πρωτίστως στη ΝΔ, η συγκυβέρνηση με την οποία, όπως είπε, «προέκυψε ως αναγκαιότητα για να μην καταρρεύσει η χώρα». «Πληρώνει ο λαός τα λάθη της ΝΔ, αλλά και της ΕΕ που μετατρέπεται σε γερμανική Ευρώπη», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα