"λουκετο" στις δου βαζουν οι εφοριακοι

11:04 6/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εφοριακοί οι οποίοι απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις εισπράξεις των εσόδων σε περίπτωση που κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις...
ΔΟΥ εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ
- ΔΟΥ, οι εφοριακοί «δεν αντέχουν άλλο τους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς και τις επικείμενες απολύσεις μέσω εφεδρειών». Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ αναμένουν, εξάλλου, ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι δυναμικές από όλους τους κλάδους των εργαζόμενων με κορύφωση το ερχόμενο Σάββατο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Ενστολοι
Σήμερα, πραγματοποιείται η ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, έξω από το Καλλιμάρμαρο. Οι ένστολοι διαμαρτύρονται έντονα για τις νέες περικοπές στους μισθούς τους και απειλούν με κλιμάκωση. Χθες μάλιστα κάλεσαν τους Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος να συνταχθούν μαζί τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται «λευκή απεργία» σε περίπτωση που δεν θα δοθούν οι αποζημιώσεις για νυκτερινά και πενθήμερα. Χθες, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την κατάσταση που του περιέγραψαν ώστε να συνεκτιμηθούν όλα πριν τις τελικές αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στους συγκοινωνιακούς φορείς. Τα Σωματείων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ)σε κοινή σύσκεψη αποφάσισαν την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.
Δικαστές
Με μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες και η πανδικαστική συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο. Οι δικαστές αντιδρούν στις φημολογούμενες μειώσεις έως και 25% στις αποδοχές τους.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρόεδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γιώργου Φαλτσέτου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι δικαστές δεν είναι πλούσιοι, δεν έχουν κότερα, δεν έχουν βίλες, δεν ξενυχτούν, αλλά δουλεύουν.
Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου σημείωσε ότι με τις δρομολογούμενες αντισυνταγματικές περικοπές οι αποδοχές των δικαστών δεν θα είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα