''ληξτε την απεργια σασ''...

Να σταματήσουν την πολυήμερη απεργία τους κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας ότι «η μεταρρύθμιση ...
στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα προχωρήσει, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της».
«Αν θέλετε να κάνουμε επί της ουσίας και, πολιτισμένα, συζήτηση, θα λήξετε
σήμερα την απεργία σας. Αλλιώς και μεταρρύθμιση θα γίνει και χωρίς εσάς. Αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για τη μεταρρύθμιση, αλλά ούτε και καλό για εσάς. Λήξτε την απεργία σας γιατί το κράτος δεν εκβιάζεται», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ενώπιον των εκπροσώπων των γιατρών, που είχαν κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αύριο στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το συμβούλιο κυβερνητικής μεταρρύθμισης και, εφόσον η πρόταση του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα γίνει αποδεκτή, θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή της. «Δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της μεταρρύθμισης», τόνισε, προσθέτοντας ότι όλοι οι γιατροί έχουν την επιλογή, αν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ αποδεχόμενοι τους σχετικούς όρους.
Δήλωσε επίσης ανοιχτός να συζητήσει με τους γιατρούς λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης, όπως οι αμοιβές τους και το πλαφόν των επισκέψεων των ασθενών. «Η πολυήμερη απεργία με προσέβαλε ως πολίτη, όχι ως υπουργό. Είχατε το νομικό, όχι όμως το ηθικό δικαίωμα. Είμαι πρόθυμος να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ και το πλαφόν των επισκέψεων. Δεν θα απολύσουμε κανένα. Θέλουμε να λήξει αυτή η διαμάχη, να είστε μαζί μας και όχι απέναντι μας», σημείωσε.
Επανέλαβε ακόμη ότι η απεργία πρέπει να λήξει «για λόγους τάξεως» και για να δείξουμε, όπως είπε, όλοι ότι «δεν έχουμε διάθεση σύγκρουσης».
Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ομόφωνα, συμφώνησαν σε τρία βασικά ζητήματα σε ό,τι αφορά την προώθηση της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ:
- Όχι στις απολύσεις.
- Πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσους το ζητήσουν.
- Συμβάσεις σε γιατρούς που θέλουν συνεργασία, αντί αποκλειστικής απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα