''πρωτα το bail- in meta to eyrvpaiko tameio''....

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ διαμόρφωσαν τη βάση για μια συμφωνία στο θέμα της εξυγίανσης των προβληματικών τραπεζών της Ευρώπης, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ...στο δίκτυο CNBC.
Η συμφωνία αναμένεται να αρχίσει με μια διαδικασία ανάλογη με αυτή της Κύπρου ( bail-in ), όπου οι μεγάλοι καταθέτες
σε προβληματικές τράπεζες θα συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διάσωση του ιδρύματος.Εάν χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, θα χρησιμοποιούνται τα εθνικά ταμεία εξυγίανσης. Και εάν χρειαστούν και περισσότερα κεφάλαια, αυτά θα συγκεντρωθούν από ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης, μέσα στα επόμενα πέντε με 10 χρόνια, διαμορφώνοντας τη βάση για ένα κοινό ταμείο.O Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι θα υπάρχει ένα ευρωπαϊκό ταμείο, αλλά ειδικά τα πρώτα χρόνια θα υπάρχει και εθνική ευθύνη, ενώ πρόσθεσε πως εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τότε θα υπάρχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για να το αντιμετωπίσει, με βάση τους συμφωνημένους κανόνες.Δήλωση Ντάισελμπλουμ στο CNBC 'Οπως τόνισε,το περίγραμμα για το πώς θα λειτουργήσει η όλη διαδικασία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο, ενώ υπογράμμισε ότι η αρχιτεκτονική ενός κοινού ταμείου διάσωσης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα συζητηθεί στις επόμενες συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη. Εκτιμά ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε τέλος πως η ΕΕ θέλει να διασφαλίσει ότι ο μηχανισμός εξυγίανσης θα είναι αξιόπιστος και ότι τα κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα εφόσον απαιτηθεί η εξυγίανση των τραπεζών, και ευτυχώς έχουν διαμορφωθεί ξεκάθαροι κανόνες bail-in. “Αυτοί θα δέχονται τις πρώτες απώλειες και εάν υπάρχουν περισσότερες απώλειες στη συνέχεια θα μπορούμε να πάμε στο ταμείο", τόνισε.Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα