Λαθος για την ωρα η μαχη με τα τρακτερ, λεει ο τοσκας...

16:45 17/2/2016 - Πηγή: Fimotro
«Είναι μακριά από την αντίληψή μας να δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ. Για την ώρα ...
η ελληνική αστυνομία διευκολύνει με τις παρεμβάσεις της στους δρόμους αλλά και στον Προμαχώνα με διαβουλεύσεις προκειμένου να ανοίγουν τα σύνορα».

Με την αμφίσημη αυτή δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας άφησε την Τετάρτη ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικής παρέμβασης ή άλλων μεθόδων όπως αυτές του παρελθόντος (π.χ. ζάχαρη στους κινητήρες) από την πλευρά της ΕΛΑΣ κατά των αγροτών.

Ομολόγησε, επίσης, ότι «είμαστε στριμωγμένοι»
από μπλόκα αν και χαρακτήρισε λάθος την προσέγγιση ότι οι αγρότες είναι χρυσαυγίτες. «Αν ειπώθηκαν τέτοιες κουβέντες ήταν λάθος μετρημένες» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Για το προσφυγικό και τις αντιδράσεις των πολιτών σε Κω και Διαβάτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «τελείως λάθος προσέγγιση να μαζεύουν παιδιά, γέροντες και να προτάσσουν μια ελληνική σημαία για να μην λύνονται τα προβλήματα».

Κατηγόρησε, δε, τους αστυνομικούς ότι τα όσα κατήγγειλαν περί χρησιμοποίησης της αστυνομίας για λόγους καταστολής με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις δύο αυτές περιοχές πως αφορούν συντεχνιακές αιτιάσεις. «Η δουλειά της αστυνομίας είναι να είναι κατασταλτικός οργανισμός. Το να ζητούν "μη μας βάζετε να κάνουμε καταστολή ή να μην δουλεύουμε βράδια" δεν έχει λογική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Επιτέθηκε, επίσης, στον δήμαρχο της Κω αλλά και αιρετούς στη Θεσσαλονίκη ότι οι εναλλακτικές προτάσεις τους «δεν είναι προτάσεις».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «η χώρα και η Ευρώπη αιφνιδιάστηκαν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών» και ότι «δεν υπήρξε πολιτική ανοιχτών συνόρων» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανήλθε και στην κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ και τα όσα του καταλογίζει για ελλειπή φρούρηση των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας ότι «δεν είναι τόσο λογικά τα παράπονά τους γιατί έχουν δοθεί 17 αστυνομικοί για τη φύλαξη των γραφείων, 102 αστυνομικοί για πρώην βουλευτές και μια διμοιρία. Δεν μπορούμε να κάνουμε φρούρια τα πάντα, ανάλογα με τις πληροφοριες το κάνουμε».

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για τζιχαντιστές στην Ελλάδα είπε΄οτι «δεν έχουμε ένδειξη για οργανωμένη διείσδυση τζιχαντιστών. Μόνο μεμονωμένα περιστατικά».

Για την αλλαγή των ταυτοτήτων, τέλος, είπε ότι «πρέπει να γίνουν σύγχρονες. Χρειαζόμαστε 50 εκατ. για να αλλάξουμε όλες τις ταυτότητες (5,5 ευρώ/ταυτοτητα). Θα είναι σαν κάρτες visa με τα στοιχεία που έχουν σήμερα και μια φωτογραφία τύπου διαβατηρίου» προσθέτοντας ότι «μπορεί να έχει τσιπάκι για να συνδέσουμε στο μέλλον μια κάρτα υγείας».
Keywords
Τυχαία Θέματα