Κυβερνηση... ''ακυβερνησιασ''

16:58 14/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ξαφνικά είμαστε πανικόβλητοι καθώς η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη. Όλα θα γκρεμιστούν, θα καταποντιστούν, επειδή το '' σάπιο '' ΠΑΣΟΚ, κατά τα λεγόμενα Ε. Βενιζέλου του 13,18 %, και η ΝΔ του 18,85% δεν μπορούν να...
κυβερνήσουν ή έστω να συγκυβερνήσουν. Κι αναρωτιέμαι αυτό ακριβώς δεν έκαναν τους προηγούμενους μήνες ; Κι αυτό ακριβώς
δεν καταδίκασαν, ψηφίζοντας, οι πολίτες, συρρικνώνοντας τον δικομματισμό από το 77,39% το 2009 στο 32,03% το 2012 ; Και γιατί τιμωρήθηκαν τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα, αν όχι για τη φιλομνημονιακή πολιτική τους που άλλαξε την Ελλάδα για πάντα; Και τι ακριβώς έκαναν το διάστημα που υποτίθεται ότι κυβερνούσαν την Ελλάδα ; Κι ας ξεχάσουμε το διάστημα 1974-2009, ας επικεντρωθούμε στην περίοδο 2009-2012. Γέμισαν τη χώρα με ουρές αστέγων, πεινασμένων, καταχρεωμένων, εξαθλιωμένων κάνοντας τη χώρα, χώρα αυτόχειρων και καταθλιπτικών, αγνώριστη από την εγκληματικότητα, την πορνεία, το AIDS, τα λοιμώδη νοσήματα, αλλά και από την έλλειψη κοινωνικής μέριμνας. Και οι Έλληνες βροντοφώναξαν στις 06/05 ότι δεν θέλουν αυτή την Ελλάδα, ότι σίγουρα δε θέλουν αυτή τη διακυβέρνηση και ότι τα εκβιαστικά διλήμματα του τύπου '' Μνημόνιο η ευρώ '' δεν τρομοκρατούν και δεν μεταπείθουν πια κανέναν.
Και σκόπιμο είναι πλέον τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ- που ως τώρα αντιμετώπισαν τους δανειστές μας με σκυμμένο το κεφάλι ως '' φτωχοί συγγενείς '', χωρίς να διαπραγματευτούν καν το Μνημόνιο- να καταλάβουν ότι ο Έλληνας είναι από τη φύση του Ευρωπαίος και ότι Ευρωπαίο δεν τον κάνει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά η ιστορία, ο πολιτισμός του, το εμπορικό του δαιμόνιο, η φιλομάθεια του, η επιστημοσύνη του, η έφεση του για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ακόμα όμως και τα ελαττώματα του. Και αν το τίμημα, για να αλλάξει η νοσηρή αυτή κατάσταση και η ανυποληψία στην οποία βούλιαξαν τον τόπο, είναι το κόστος των επαναληπτικών εκλογών και η ολιγοήμερη '' ακυβερνησία '' όπως αυτοί την εννοούν- αν τελικά είναι αδύνατη η κυβέρνηση συνεργασίας- τότε, οι Έλληνες θα το πληρώσουν και αυτό, πιστεύοντας ότι ο τόπος και το χρειάζεται και το αξίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα