Κυρωσεις κατα του πουτιν σκεφτεται η ουασινγκτον

11:09 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Το ενδεχόμενο κυρωσεων κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, θα εξετάσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός εξωτερικών...
των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, παρότρυνε τη Ρωσία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της συνθήκης της Γενεύης για την Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο Τζ. Κέρι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Jen Psaki.
«Ο
γραμματέας κάλεσε τη Ρωσία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης, καλώντας τους αυτονομιστές να εκκενώσουν τα δημόσια κτήρια και να εγκαταλείψουν τα σημεία ελέγχου καθώς και να αποδεχθούν την αμνηστία», δήλωσε η Psaki σε συνέντευξη Τύπου.
«Αν δεν σημειωθεί πρόοδος τις επόμενες ημέρες, θα επιβάλουμε περαιτέρω μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney.
Παράλληλα, ο Τζον Κέρι κάλεσε τη Ρωσία να υποδείξει έναν ανώτερο διπλωμάτη ο οποίος θα συνεργαστεί με την αποστολή του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την Psaki πρέπει η Ρωσία να καταστήσει απολύτως σαφές προς του αυτονομιστές ότι υποστηρίζει τη συμφωνία και θέλει αποκλιμάκωση.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ο γραμματέας κατέστησε επίσης σαφές ότι η πρόσφατη δημόσια δήλωση της Ρωσίας όπου διατυπώνει αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ουκρανίας σχετικά με τη συμφωνία της Γενεύης έρχεται σε αντίθεση με τα πραγματικά περιστατικά».
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα