Κυρωσεις κατα της συριας ενεκρινε ο αραβικος συνδεσμος

Την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας αποφάσισε σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος, προκειμένου να πιέσει το καθεστώς Άσαντ να τερματίσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αιματοχυσία στη χώρα, καθώς και...
σήμερα, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 25 τραυματίσθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, μετά την έκτακτη σύνοδο των Αράβων υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο, ανακοίνωσε την απόφαση για επιβολή κυρώσεων, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες ημέρες ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν
τη διακοπή των εμπορικών πτήσεων προς τη Συρία καθώς και τον τερματισμό των συναλλαγών με την κεντρική τράπεζά της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αιγύπτου στον Αραβικό Σύνδεσμο, Αφίφι Άμπντελ Ουάχαμπ αλλά και το πάγωμα των καταθέσεων της συριακής κυβέρνησης και απαγόρευση στους Σύρους αξιωματούχους να ταξιδεύουν στις αραβικές χώρες.

Ο σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ αλ-Τάνι τόνισε ότι εάν οι Αραβες δεν καταφέρουν να περιορίσουν την κρίση, άλλες ξένες δυνάμεις μπορεί να επέμβουν.

Τα νέα βίαια επεισόδια διαδραματίστηκαν στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας όπου έξι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και στην περιοχή Ρανκούς, κοντά στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν δύο ακόμα άτομα και 14 τραυματίσθηκαν.

Ένταση και στο Ντέιρ Εζόρ όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίσθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια κηδείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα