Κροατια, σλοβενια, ρουμανια συγχαιρουν τον νεο παπα...

19:16 14/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι πρόεδροι της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ και της Ρουμανίας, Τράγιαν Μπασέσκου απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στον Πάπα Φραγκίσκο με αφορμή την εκλογή του...
Ο πρόεδρος της Κροατίας δήλωσε ότι η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου φέρει συμβολισμό λόγω των μηνυμάτων του και λόγω του τρόπου με τον οποίο εκπλήρωνε μέχρι τώρα τα καθήκοντά του στην Καθολική Εκκλησία.
"Με τις χειρονομίες του έστελνε μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ίσως νέας μορφής υπεράσπισης των φτωχών από την Εκκλησία" τόνισε ο κ. Γιοσίποβιτς εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στο νέο Πάπα.
Ο κ.
Παχόρ, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης στο Βατικανό και θα έχει διμερείς επαφές με ξένους αξιωματούχους στο περιθώριό της, ευχήθηκε στο νέο ποντίφικα μεγάλη επιτυχία στην ανάληψη των ηνίων της Καθολικής Εκκλησίας.
Ο Σλοβένος πρόεδρος εξέφρασε την ευχή ο Πάπας Φραγκίσκος να επιτύχει στις προσπάθειες διαφύλαξης της ειρήνης στον κόσμο, της ανοχής μεταξύ των εθνών και του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Παχόρ.
Ο κ. Παχόρ τόνισε ακόμη ότι η Σλοβενία θα στηρίξει τις προσπάθειες του Πάπα στην εφαρμογή αξιών, όπως η ειρήνη, η αρμονία, η αλληλεγγύη,ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συνεργασίας.
"Στο σημερινό κόσμο, που σημαδεύεται από διάφορες κρίσεις και προκλήσεις, τις οποίες η ανθρωπότητα προσπαθεί να αντιμετωπίσει, η ευγενής Σας αποστολή έχει ξεχωριστή σημασία" ανέφερε ο πρόεδρος της Σλοβενίας.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας στο συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πάπα Φραγκίσκο εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Αγίας Έδρας.
"Έχω την τιμή να Σας απευθύνω εκ μέρους των Ρουμάνων πολιτών τα θερμότερα συγχαρητήρια με αφορμή την ιστορική εκλογή της Αγιότητάς σας ως Επισκόπου Ρώμης, Διαδόχου του Απόστολου Πέτρου και Ποντίφικα της Καθολικής Εκκλησίας. Είναι μία στιγμή μεγάλης σημασίας στη ζωή της Καθολικής Εκκλησίας, την οποία έχω τη μεγάλη ευχαρίστηση να χαιρετίζω με τους Καθολικούς πιστούς στη Ρουμανία και σε όλο τον κόσμο" τόνισε ο κ. Μπασέσκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Ρουμανίας.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Αγίας Έδρας με βάση τις κοινές αξίες και το πνεύμα του αδελφικού διαλόγου μεταξύ Χριστιανών, Καθολικών και Ορθόδοξων.
Keywords
Τυχαία Θέματα