ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

13:46 28/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Επιδεινώνονται οι διαταραχές στην αλυσίδα παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας εξαιτίας των επιπτώσεων από την καταστροφή που προκάλεσαν σεισμός και τσουνάμι σε Ιαπωνία... Τις προσεχείς εβδομάδες, οι αγοραστές αυτοκινήτων θα δυσκολευτούν να βρουν τα μοντέλα που επιθυμούν σε διάφορες αποχρώσεις, καθώς χιλιάδες εργάτες στον κλάδο της Ιαπωνίας θα εξουσιοδοτηθούν πιθανότατα να παραμείνουν σπίτια τους και εταιρίες όπως οι Toyota,
Honda και άλλες θα χάσουν διε. δολαρίων σε έσοδα.

Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, τα αποθέματα σε προμήθειες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών έχουν εξαντληθεί καθώς τα ιαπωνικά εργοστάσια που τα παράγουν δυσκολεύονται να ξεκινήσουν πάλι τη λειτουργία τους. Επειδή, μάλιστα, τα ανταλλακτικά και οι προμήθειες μεταφέρονται με πλοία που μετακινούνται αργά, η πραγματική κάμψη θα γίνει αισθητή μέχρι τον Απρίλιο από εργοστάσια αυτοκινήτων σε Ασία, ΗΠΑ και Ευρώπη.
"Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίπτωση που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας" δήλωσε ο Koji Endo, διευθύνων σύμβουλος στην Advanced Research Japan στο Τόκιο". Μεγάλο μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία - η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προμηθευτής στον κόσμο - παραμένει αδρανές.
Αρκετά εργοστάσια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, αλλά με τις διαρροές στις προμήθειες νερού και ηλεκτρισμού κανείς δεν γνωρίζει πότε τα εργοστάσια θα επαναλειτουργήσουν. Μερικοί αναλυτές ισχυρίζονται πως μπορεί να καθυστερήσουν μέχρι το καλοκαίρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα