Κοντα στον μπερλουσκονι η κεντροδεξια...

23:06 8/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Η ιταλική κεντροδεξιά υπερασπίστηκε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάστηκε απόψε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από το εφετείο του Μιλάνου για απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών ...
δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.
«Συνεχίζεται ο δικαστικός κατατρεγμός σε βάρος του προέδρου —σ.σ. του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL)— Μπερλουσκόνι, ενός πολιτικού ηγέτη που χαίρει τις υποστήριξης δέκα εκατομμυρίων Ιταλών», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PdL στη Γερουσία, Ρενάτο Σκιφάνι.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της κεντροδεξιάς στην
βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα υποστήριξε ότι «πρόκειται για μανία που προκαλεί αποστροφή. Είναι μια πολιτική απόφαση, ή μάλλον αντιπολιτική, διότι με τον τρόπο αυτό ευνοούνται τα σχέδια που οδηγούν στην αποσύνθεση της χώρας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, εκτίμησε ότι «οποιοδήποτε άλλο εφετείο δεν θα είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση. . . Η συγκεκριμένη ετυμηγορία στερείται κάθε λογικής».

Ο Γκεντίνι εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τον Άρειο Πάγο της Ρώμης (σ.σ. το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας) και ότι αυτός θα αποφανθεί ότι η δίκη δεν έπρεπε να έχει συνεχιστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θεσμικού χαρακτήρα του πελάτη μου».

Αναλυτές τονίζουν ότι μετά την απόφαση αυτή μένει να φανεί αν και κατά πόσον η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης θα δημιουργήσει προβλήματα στην νεοσυσταθείσα κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα