Κοινες στρατιωτικες ασκησεις ιαπωνιας - ηπα

17:55 15/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Αμερικανοί και Ιάπωνες διεξήγαγαν την Τρίτη κοινές αεροπορικές ασκήσεις, σε τεταμένο κλίμα λόγω της εδαφικής διαφοράς μεταξύ Πεκίνου και Τόκιο για το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα...
Σενκάκου που τελεί υπό ιαπωνική διοίκηση και την κυριότητα των νησιών υπό την ονομασία Ντιαογιού στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται από χθες, Δευτέρα, ανοικτά του νησιού Σικόκου, του τέταρτου μεγαλύτερου στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, με τη συμμετοχή από αμερικανικής πλευράς έξι καταδιωκτικών
FA-18, 90 στρατιωτών και τεσσάρων μαχητικών F-4 και αδιευκρίνιστου αριθμού στρατιωτικού προσωπικού από ιαπωνικής πλευράς.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά τη συντριπτική νίκη, στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου, του συντηρητικού Σίνζο Αμπε, ο οποίος έκλεισε αμέσως την πόρτα σε κάθε διαπραγμάτευση με το Πεκίνο όσον αφορά το νησιωτικό σύμπλεγμα Σενκάκου-Ντιαογιού.

Την περασμένη Κυριακή οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν για πρώτη φορά μια άσκηση ιδιαίτερα ενδεικτική του κλίματος: την ανακατάληψη ενός «κατεχόμενου νησιού από εχθρική δύναμη» με 300 άνδρες και 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, στο Πεκίνο οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας έλαβαν εντολή να αυξήσουν τη μαχητική ικανότητα το 2013. «Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και η λαϊκή ένοπλη αστυνομία πρέπει να επικεντρωθούν στην ικανότητά τους να πολεμούν και να κερδίζουν τη μάχη» σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η Λαϊκή Ημερησία.
Keywords
Τυχαία Θέματα