Κινδυνος να χαθει το εξαμηνο απο την καταληψη στα τει...

23:30 24/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου στο ΤΕΙ Αθηνών απηύθυνε...
ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος.

Νωρίτερα την Πέμπτη, σε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό για την κατάληψη από ομάδα ατόμων που ζητούν να χορηγηθεί
άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Αναγνωστοπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι κινείται ήδη στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου», σημείωσε ο Μ. Μπρατάκος, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.

«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, εκφράζοντας φόβους, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 20 του ίδιου μήνα, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για να δοθεί άδεια στον Ν. Ρωμανό.

«Για να μη χαθεί το εξάμηνο, η κατάληψη θα πρέπει να λήξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα» τόνισε.

Οι καταληψίες βρίσκονται 12 ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του.

Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, η διοίκηση του ΤΕΙ έθεσε παράλληλα το θέμα προσλήψεων έκτακτου εκπαιδευτικού, καθώς από τους μόνιμους καθηγητές καλύπτεται μόνο το 40% των ωρών διδασκαλίας.

Ο Θ. Φορτσάκης
Σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Θ. Φορτσάκης τονίζει:”Η συνεχιζόμενη κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας για δωδέκατη ημέρα από μια θλιβερή μειοψηφία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο ίδρυμα, που αδυνατεί να λειτουργήσει, εις βάρος πρωτίστως των φοιτητών μας.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας κύριος Νίκος Φίλης οφείλει να αποδοκιμάσει τις σχετικές ενέργειες και να δράσει αμέσως, ώστε, σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία, να αποκατασταθεί τάχιστα η λειτουργία του ιδρύματος.

Η προκλητική αδιαφορία και ανοχή που επέδειξε ο απερχόμενος Υπουργός κύριος Αριστείδης Μπαλτάς σε τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθεί”.
Keywords
Τυχαία Θέματα