ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

07:40 14/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αποσταθεροποίηση στα σώματα ασφάλειας προκαλούν οι δηλώσεις Παπουτσή που προειδοποιεί ακόμα και με διάλυση συγκεκριμένων υπηρεσιών, στο όνομα του εκδημοκρατισμού τους. Στη σύσκεψη με τις ηγεσίες των σωμάτων ασφάλειας ο...
κ. Παπουτσής αναφερόμενος στη διαμάχη μεταξύ των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ διαμήνυσε ότι "μία υπηρεσία είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής και να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας".
Αναφερόμενος
στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μίλησε για παραδειγματική τιμωρία όσων "αυθαιρετούν και ασκούν βία σε βάρος των πολιτών ή αξιοποιούν την εξουσία τους με τρόπο καταχρηστικό και προσβλητικό". Ο υπουργός, ανακοίνωσε το πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την ασφάλεια των πολιτών στις ηγεσίες των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό-Πυροσβεστικό Σώμα και της ΕΥΠ, ζητώντας την πλήρη τήρησή του σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες τα Σώματα Ασφαλείας έχουν παρουσία. Το πλαίσιο αυτό, θα αποτελεί την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών και θα αποδίδει σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους πρόσθεσε ο υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα