ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΩΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

07:30 14/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Μυθικό ρεκόρ από την Αλάνια Βλαντικαφκάζ που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας χωρίς να έχει σημειώσει ούτε ένα γκολ, στην πορεία προς τον τελικό! Με τα 3 0-0 και προκρίσεις στα πέναλτι κι ένα ματς στα χαρτιά, έφτασε μέχρι τον τελικό του ρωσικού κυπέλλου...
και δικαιωματικά μπαίνει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Η τρελή πορεία της ομάδας από την Βόρεια Οσετία που μάλιστα αγωνίζεται στην 2η κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος:
*Στον πρώτο γύρο, πέρσι
τον Ιούλιο απέκλεισε εκτός έδρας την Καμάζ Ναμπερέζνιε Τσέλνι. Μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ, υπερίσχυσε στα πέναλτι με 4-2.
*Στη φάση των 16 πέταξε έξω την Γκορμιάκ Ουτσάλι: 0-0 και 5-4 στα πέναλτι.
*Στους 8, κληρώθηκε με την Σάτουρν Ομπλάστ και πέρασε άνευ αγώνα διότι χρεοκόπησε και διαλύθηκε η μοσχοβίτικη ομάδα.
*Και στον ημιτελικό της Τετάρτης, έφερε 0-0 με την Ροστόφ και νίκησε 6-5 στα πέναλτι! Μάλιστα μετά το ματς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Ροστόφ, ο Ολέγκ Προτάσοφ!
Οι “λεοπαρδάλεις του χιονιού” όπως είναι το παρατσούκλι της Αλάνια θα παίξουν στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 22 Μαΐου. Και μιας και η ΤΣΣΚΑ θα παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, η Αλάνια εξασφάλισε τη συμμετοχή της, χωρίς να βάλει ούτε ένα γκολ, στο Γιουρόπα Λιγκ! Πρόεδρος της Αλάνια είναι ο Βαλερί Γκαζάεφ που ως προπονητής είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος το 1995, ενώ αργότερα ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ πήρε 3 πρωταθλήματα αλλά και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1995.
Keywords
Τυχαία Θέματα