Κατρακυλας συνεχεια...

23:58 8/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Μια φαινομενικά ήρεμη και χωρίς ιδιαίτερη επικαιρότητα ημέρα θα έλεγε κάποιος ότι θα ήταν η σημερινή, αν δεν ζούσαμε σε ένα κράτος που η κατρακύλα του τελειωμό δεν έχει. Μια κατρακύλα που δεν γνωρίζει φυσικά, ούτε γιορτές, ούτε αργίες, ούτε...
Κυριακές. Και ξυπνώντας το πρωί μένουμε όλοι άφωνοι με τα γεγονότα: ο Κίμωνας Κουλούρης σε ρόλο ραλίστα και εκδικητή-τιμωρού και έρχεται και το καλύτερο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ρόλο προστάτη του κάθε
λογής '' απροσάρμοστου'' ή '' προβληματικού '' ατόμου.
Ο κύριος Κουλούρης λοιπόν ξημερώματα Κυριακής στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την Καλλιρρόης, αφού πέρασε κάποια κόκκινα φανάρια χωρίς να σταματήσει, όταν κάποιοι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν, απλά δεν αποδέχτηκε τον έλεγχο, πάτησε γκάζι και τραυμάτισε τον αστυνομικό που βρέθηκε μπροστά του και μετά από όλα αυτά, αν και οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς καμία απολύτως αυτόφωρη διαδικασία. Κάτι που δεν εφαρμόστηκε, καθώς δεν προβλέπεται για τις παραβάσεις που προέκυψαν, όπως μας ενημέρωσε η Αστυνομία με ανακοίνωση της.
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, αφού όλα έγιναν νομότυπα, χωρίς διακρίσεις λόγω της ταυτότητας του παραβάτη, τότε γιατί έγινε τέτοιος σάλος σε σημείο που να υποχρεωθεί η Αστυνομία να εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν; Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι, παραβλέποντας το θέμα της ισονομίας και της ισοπολιτείας, τι ακριβώς θα έπρεπε να είχε κάνει ο πρώην βουλευτής για να περάσει την διαδικασία του αυτοφώρου; Τα κόκκινα φανάρια που παραβίασε, ο έλεγχος στον οποίο αρνήθηκε να υποβληθεί, ο αστυνομικός που τραυμάτισε, δεν ήταν αρκετά; Ευτυχώς που ως πολίτες ενημερωθήκαμε, ώστε αν βρεθούμε σε ανάλογη περίσταση, να ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.
Και έρχεται τώρα η σειρά του πρώην μαχητικού συνδικαλιστή και νυν υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που μέσα στον ορυμαγδό των εγγράφων που υπογράφει βυθίζοντας στην απόγνωση εκατομμύρια εργαζομένων, υπέγραψε, προφανώς, αν θέλουμε να του δώσουμε ελαφρυντικά, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς υπογράφει, έγγραφο με το οποίο βαπτίζει αναπήρους σε ποσοστό 20-35% (ΦΕΚ αρ. 2611- 08/11/2011) παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, εξαρτημένους από τυχερά παιχνίδια, κλεπτομανείς, ηδονοβλεψίες, πυρομανείς, σαδομαζοχιστές, αλκοολικούς και φετιχιστές.
Με την υπογραφή του κυρίου Κουτρουμάνη δηλαδή, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στενάζουν κάτω από το βάρος των περικοπών μισθών και συντάξεων, δώρων και επιδομάτων, οι παραπάνω κατηγορίες θεωρούνται άτομα με ψυχικό νόσημα και πέρα από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας που μπορούν να διεκδικήσουν από το ΙΚΑ απολαμβάνουν και τα προνόμια των αναπήρων ,όπως μειωμένη τιμή στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εκπτώσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.
Το Υπουργείο βεβαίως σπεύδει να κουκουλώσει το θέμα, και από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα συγκαλεί την Ειδική
Keywords
Τυχαία Θέματα