Καταληκτικ​ο "οροσημο" η 1η απριλιου για τις διαπραγματ​ευσεις με την... τροικα

19:27 17/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Το άτυπο Eurogroup που θα διεξαχθεί στην Αθηνά την 1η Απριλίου 2014 αποτελεί το καταληκτικό «ορόσημο» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της... ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Αν και στόχος τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, ωστόσο οι εκκρεμότητες που εντοπίζουν τα στελέχη του ΔΝΤ,
της ΕΕ και της ΕΚΤ είναι πολλές και τα θέματα που παραμένουν ανοικτά ενδεχομένως να μην κλείσουν μέχρι τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, και οι επικεφαλής της τρόικας θα ενημερώσουν σήμερα το Eurogroup για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και για τα βασικά εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με το χρηματοδοτικό κενό του 2014, με τις μεταρρυθμίσεις και με το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015.
Στις δηλώσεις που θα κάνουν μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και o Όλι Ρεν αναμένεται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση του Eurogroup Working Group ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλά ακόμη για να προλάβει την προθεσμία ως το επόμενο Eurogroup της 10ης Μαρτίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταληκτικ​ο, ​ευσεις,kataliktik​o, ​efseis