ΚΑΝΤΑΦΙ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η G8"

12:41 28/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ συνεχίστηκαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη χθες τη νύχτα και σήμερα το πρωί, στην περιοχή της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Βομβαρδίστηκαν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις νότια της Τρίπολης. Εν τω μεταξύ, η... κυβέρνηση της Λιβύης δηλώνει ότι «δεν την απασχολούν» οι αποφάσεις της G8.Μια ισχυρή έκρηξη
σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και μερικά λεπτά αργότερα ακολούθησε μία ακόμα, στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου ζει ο συνταγματάρχης Καντάφι, κοντά στο κέντρο της Τρίπολης.
Το επίσημο λιβυκό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana μετέδωσε ότι «πολιτικές εγκαταστάσεις» στην περιοχή αλ Κάριετ, νότια της Τρίπολης, έγιναν επίσης στόχος επιδρομών από μαχητικά.Νωρίτερα, το λιβυκό καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι «δεν το απασχολούν» οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της G8.«Η G8 είναι μια οικονομική σύνοδος. Δεν μας απασχολούν οι αποφάσεις της», δήλωσε ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ αναφερόμενος στις δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας οι οποίες κάλεσαν τον Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία αλλά και στην καταδίκη των ενεργειών της Τρίπολης από τη Ρωσία, που εξήγγειλε ότι πρόκειται να στείλει απεσταλμένο στη Βεγγάζη, ενώ δέχτηκε να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης στη χώρα.Ο Κάιμ είπε ότι η Τρίπολη δεν γνωρίζει αν τελικά η Ρωσία άλλαξε στάση.«Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία επαφής με τη ρωσική κυβέρνηση ώστε να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Τύπος», δήλωσε.Χθες, τα κράτη-μέλη της G8 αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά τις χώρες της «αραβικής άνοιξης» και να αυξήσουν τις πιέσεις τους στον Μουαμάρ Καντάφι να αποχωρήσει από την εξουσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα