''καμια υποβαθμιση των κεντρων υγειας της αττικησ''...

08:54 19/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Tη διαβεβαίωση πως πρόκειται να υπάρξει σε καμία περίπτωση οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας που υπάρχουν στην Αττική έδωσε... ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα ανέφερε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών των υφιστάμενων Κέντρων Υγείας, σημειώνοντας πως 22 επικουρικοί ιατροί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Κέντρα, επιπρόσθετα του
υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.
Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ακόμη ότι βάσει του σχεδίου ενίσχυσης προβλέπεται, η προγραμματισμένη λειτουργία ιατρείων ειδικοτήτων με ιατρούς από τα νοσοκομεία (οφθαλμίατροι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί), η αναβάθμιση των ιατρείων του Κ.Υ. Ραφήνας, η σταθερή λειτουργία των δύο ενισχυμένων κέντρων 24ωρης εφημερίας, η λειτουργία νέων Περιφερειακών Ιατρείων στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και στον Ωρωπό, η ενιαία λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ένταξη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο συνολικό σχεδιασμό.
Ακόμη, η ένταξη ενιαίου σχεδιασμού της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κ.Υ. Κερατέας, καθώς και έναρξη ενιαίου προγράμματος πρόληψης από όλα τα Κέντρα Υγείας στο σύνολο των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, βάσει των στοιχείων από την τρίμηνη λειτουργία του νέου καθεστώτος εφημερίας, καταγράφεται τριπλασιασμός στην εξυπηρέτηση παιδιατρικών περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, υπερδιπλασιασμός στη συνολική κίνηση του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης και ενίσχυση της κίνησης στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.
Στη σύσκεψη, στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας, μετείχαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από τη Νέα Δημοκρατία, Παύλος Χαϊκάλης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Βασίλης Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Παρόντες ήταν ακόμη οι κ.κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και Σωτήρης Ζώτος, Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. αντίστοιχα.
Keywords
Τυχαία Θέματα