Ayξηση των μετακλητων υπαλληλων...

07:53 19/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Κατά 165 αυξήθηκε ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ...ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη. Τα στοιχεία που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης προέρχονται από την ηλεκτρονική
εφαρμογή apografi.gov.gr . Σύμφωνα με αυτά,
-στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 ο αριθμός των Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.745 (1.197 υπάλληλοι και 548 επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών).
-στις 17 Φεβρουαρίου 2013 ο συνολικός αριθμός Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ήταν 1.580 (1.035 υπάλληλοι και 545 ήταν επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών).
Η Μ. Χρυσοβελώνη ζητούσε και πίνακα με τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπηρετούν στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι στο πολιτικό του γραφείο υπηρετούν 9 ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες, 6 μετακλητοί, 1 αποσπασμένος σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση, 1 υπάλληλος ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό και 2 δημοσιογράφοι στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου.
Ακόμη υπηρετούν σε μη οργανικές θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού 10 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ασκώντας υπηρεσιακά καθήκοντα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα