Καλοκαιρια το σαββατοκυριακο, βροχες την καθαρη δευτερα

10:54 24/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Καλοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ωστόσο για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το Σάββατο ο...
καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ζεστός, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Η μεταβολή του καιρού
θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής όπου προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Ο καιρός σήμερα
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές. Μόνο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καλός με το θερμόμετρο να δείχνει από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασ
Keywords
Τυχαία Θέματα