Ηπα: σοκ με τη δημοπρατηση φιαλιδιου με αιμα του ροναλντ ρειγκαν

08:52 23/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Ίδρυμα Ρόναλντ Ρέιγκαν απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψει τη δημοπράτηση ενός φιαλιδίου που περιέχει μία ποσότητα αίματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε σήμερα από το...
Ίδρυμα.

Ο διευθυντής του Ιδρύματος Τζον Χόιμπους εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δημοπράτηση του δείγματος αίματος του Ρίγκαν, που χρονολογείται από την απόπειρα της δολοφονίας του το 1981, από οίκο δημοπρασιών στο Γκέρνεσεϊ, στις Αγγλο-Νορμανδικές Νήσους
.
«Εάν ευσταθεί αυτή η ιστορία, πρόκειται
για μία θρασύδειλη πράξη και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά ένδικα μέσα για να σταματήσουμε την πώληση, ή την αγορά» του φιαλιδίου με το δείγμα, τονίζεται στην ανακοίνωσή του Χόιμπους,
ο οποίος προσθέτει ότι απεύθυνε σχετικό ερώτημα στο νοσοκομείο της Ουάσιγκτον όπου είχε μεταφερθεί κατεπειγόντως ο Ρίγκαν στις 30 Μαρτίου 1981, μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

«Μας διαβεβαίωσαν πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο», προσθέτει ο Χόισπους.

Ο ίδιος τόνισε πως «κάθε άνθρωπος, ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα πρέπει να είναι βέβαιος πως αφ’ ης στιγμής θέτει εαυτόν στα χέρια του συστήματος υγείας, τα δικαιώματά του και η ιδιωτική του ζωή δεν πρόκειται να παραβιασθούν».

Το επίμαχο φιαλίδιο, μήκος δέκα εκατοστών, πρόκειται να δημοπρατηθεί διαδικτυακά από τον οίκο PFC Auctions και συνοδεύεται από την ιατρική έκθεση και επιστολή γνησιότητας του κατόχου και πωλητή του. Ο τελευταίος διατείνεται μάλιστα πως είχε αρχικά αποταθεί στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ρέιγκαν και το είχε προσφέρει, όμως εκεί του δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται.

«Το αντικείμενο αυτό ανήκει στην οικογένειά μου από τις 30 Μαρτίου 1981, ημέρα που πυροβολήθηκε ο Ρέιγκαν», τονίζει ο κάτοχος, προσθέτοντας πως η μητέρα του εργαζόταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο που είχε πραγματοποιήσει τις εξετάσεις αίματος του πρώην προέδρου.

Μετά τις εξετάσεις, «το φιαλίδιο παρέμεινε στο γραφείο της μητέρας μου. Στα τέλη της εβδομάδος ρώτησε τον διευθυντή του εργαστηρίου εάν μπορούσε να το κρατήσει. Ο τελευταίος, χωρίς δεύτερη σκέψη, συγκατάνευσε», τονίζει.

Σήμερα, η υψηλότερη τιμή που προσφέρθηκε για την απόκτησή του φιαλιδίου στη διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία περαιώνεται στις 24 Μαΐου, ανέρχεται στις 7.587 λίρες (9.400 ευρώ).
Keywords
Τυχαία Θέματα