Ηπα: δεν εριξαν τζιχαντιστες το αεροπλανο...

13:31 3/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους της εταιρίας ...
Kogalymavia με τους ειδικούς να μην αποκλείουν ούτε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ θεωρούν απίθανο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να κατέρριψαν το Airbus με πύραυλο, όπως ισχυρίστηκαν σε μήνυμά τους λίγες ώρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών εκτιμά πως
είναι «απίθανο» το ΙΚ να διαθέτει τα μέσα για να καταρρίψει ένα εμπορικό αεροσκάφος εν πτήσει.

Ο Τζέιμς Κλάπερ είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Το σενάριο οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους να εκτόξευσαν πύραυλο για να καταρρίψουν το αεροπλάνο της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας απέκλεισε και πηγή της επιτροπής που αναλύει τα στοιχεία από τα «μαύρα κουτιά».

Το μέλος της επιτροπής μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δήλωσε πως το Airbus «δεν επλήγη από έξω», χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Βέβαια, ανέφερε πως βασίζει το συμπέρασμά του στην προκαταρκτική εξέταση των «μαύρων κουτιών» που εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά.

Πρόσθεσε δε, πως οι ερευνητές από την Αίγυπτο σε συνεργασία με αρμόδιους από τη Ρωσία και ειδικούς από τη Γαλλία δεν έχουν ολοκληρώσει την έρευνα γύρω από τα πολύτιμα «μαύρα κουτιά» που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Παρ’όλα αυτά, στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξετάζοντας τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον τόπο της τραγωδίας, αναφέρουν «με μεγάλη βεβαιότητα» πως το αεροπλάνο δεν «χτυπήθηκε» από «πύραυλο ή άλλο αντικείμενο» που θα μπορούσε να προκαλέσει τη καταστροφή του αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές ειδικών από το Κάιρο που παραχώρησαν δηλώσεις στο πρακτορείο Ria Novosti δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν ίχνη από εκρηκτικά.

Όλα αυτά, ενώ εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων σε συνεργασία με ομολόγους τους από την Αίγυπτο διευρύνουν την έρευνα στην περιοχή όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος κατά 30 τετραγωνικά χλμ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Βλάντιμιρ Πουσκόφ, δήλωσε πως οι έρευνες δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δε βρεθούν όλες οι σοροί των επιβαινόντων.

Παράλληλα, από το σημείο της τραγωδίας φτάνουν νέες εικόνες που αποτυπώνουν τα συντρίμμια, αλλά και προσωπικά είδη των θυμάτων.

Στο μεταξύ οι πρώτες σοροί έφτασαν στη Ρωσία με αεροσκάφος, ωστόσο δεν αναμένεται να παραδοθούν στους αγαπημένους τους σήμερα καθώς «δεν είναι τεχνικά και πρακτικά εφικτό». Εντούτοις, κάποια από τα θύματα έχουν ήδη αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass.
Keywords
Τυχαία Θέματα