Ηπα: «αλλαγη φρουρας» και στο υπουργειο εργασιας

12:37 10/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Την παραίτησή της έχει υποβάλει στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα η υπουργός Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών Ίλντα Σόλις, η πρώτη ισπανόφωνη που ανέλαβε να διευθύνει μια πολύ σημαντική αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε η ίδια. «Υπάρχουν ακόμα πολλά... να κάνουμε, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο προς την ανάκαμψη, και οι αμερικανοί της μεσαίας τάξης γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος είναι στο πλευρό τους», δήλωσε η κ. Σόλις.

Από την πλευρά του ο κ. Ομπάμα, σε δήλωσή του, την αποκάλεσε «ακούραστη υπέρμαχο των εργαζόμενων οικογενειών».
Με την αποχώρηση της Ίλντα Σόλις μειώνεται
ο αριθμός των γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και ο αριθμός των υπουργών από εθνικές μειονότητες.
Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι ο γερουσιαστής Τζον Κέρι θα αντικαταστήσει την Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην γερουσιαστής Τσακ Χέιγκελ θα αναλάβει υπουργός Αμυνας, ενώ ο Τζακ Λιου αναμένεται να διοριστεί στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ προέτρεψε όσους επικρίνουν τη νέα κυβέρνηση να αναμένουν την οριστική σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. «Οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε θέσεις ανώτερων στελεχών του προέδρου» είπε, σημειώνοντας ότι δύο από τους αναπληρωτές προσωπάρχες του προέδρου είναι γυναίκες, όπως και η σύμβουλός του στο Λευκό Οίκο.
Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της παραίτησης Σόλις, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ θα είναι μεταξύ των πρώτων μελών του υπουργικού συμβουλίου που θα παραμείνουν στη θέση τους. Δύο ακόμη υπουργοί σχεδιάζουν να παραμείνουν, η επικεφαλής της Υγείας και των Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Κάθλιν Σιμπίλιους, και ο υπουργός Βετεράνων Υποθέσεων, Έρικ Σινσκέσκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα