Ικανοποιηση στον συριζα παρα την αποτυχια των δυο προτασεων δυσπιστιας...

13:10 31/3/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ...
Θετικά αποτιμούν στην Κουμουνδούρου την έκβαση της αναμέτρησης στη Βουλή, γύρω από το πολυνομοσχέδιο ...
της συμφωνίας με την τρόικα, παρότι δεν επετεύχθη ο μείζον στόχος της καταψήφισής του και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να μετατρέψει τη συζήτηση σε μομφή κατά της κυβέρνησης.

Από το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας
έχει συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες για να προετοιμάσει τη νέα «μάχη» στο κοινοβούλιο, για την πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής, ενώ ο κομματικός μηχανισμός ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης και με αφορμή τη συνεδρίαση του Εκοφίν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να πολώσει το κλίμα και να χρησιμοποιήσει οξείς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι σχετικά ικανοποιημένο για τους εξής λόγους: Πρώτον γιατί καταδείχθηκε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι οριακή σε κάθε περίπτωση και ότι διατηρείται ζωντανή μόνο χάρις σε μεταγραφές τύπου Λοβέρδου.

Δεύτερον γιατί εκτιμά ότι η κυβέρνηση εκτέθηκε αναδιπλούμενη στο θέμα της πρότασης μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας αποδέχθηκε τον ορθόν του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, η κυβέρνηση υπαναχώρησε προφανώς γιατί φοβήθηκε ότι θα υπήρχαν διαρροές.

Τρίτον, γιατί διαπιστώθηκε με εκκωφαντικό τρόπο η ταύτιση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Η ταύτιση αυτή ερμηνεύεται ως η εν δυνάμει καταστροφή του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Τέταρτον, γιατί η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου σε μία κρίσιμη ρύθμιση όπως είναι αυτή για τις τράπεζες, δικαιώνει τις καταγγελίες και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα και με δεδομένη τη θέση της Κουμουνδούρου ότι πρόκειται για παράνομες και κακουργηματικές πράξεις από μέρους του κ. Στουρνάρα και των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων. Επιπλέον επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κρίκος στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, για το οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο χρονικός ορίζοντας είναι πλέον πολύ κοντός.

Στην Κουμουνδούρου θα ήθελαν ακόμη περισσότερα αποτελέσματα, όπως διαφοροποιήσεις κι άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όμως ήταν προετοιμασμένοι για τις υπαναχωρήσεις κάποιων «ανταρτών».

Είναι όμως ικανοποιημένοι που οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ακόμη και όσοι έφυγαν εσχάτως από τον Πάνο Καμμένο καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, ενώ δεν κρύβουν την απογοήτευσή του από τη στάση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δεν συνέδραμε στο αίτημα της πρότασης μομφής κατά του κ. Στουρνάρα.

Ικανοποίηση υπάρχει και για την αξιοπρεπέστατη, μετά από πολύ καιρό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα