Ιατρικος συλλογος : το τριτο μνημονιο φερει το τελειωτικο χτυπημα στην υγεια...

18:31 31/8/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΥΓΕΙΑ!
Ως το "τελειωτικό χτύπημα" στους ασθενείς, αλλά και στους ιατρούς - παρόχους υπηρεσιών:::
υγείας χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) το περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου σε ό,τι αφορά το χώρο της Υγείας. Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ εκτιμούν ότι η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους ασθενείς, "που θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερα για την υγεία τους" αλλά και για το σύνολο των επαγγελματιών της υγείας και ειδικότερα για όσους έχουν ιατρείο, εργαστήριο ή άλλη
μικρομεσαία επιχείρηση, "για τους οποίους τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης".

Τις παραπάνω διαπιστώσεις έκαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ κατά την τελευταία τους συνεδρίαση, μετά την ενημέρωση που είχαν από τον πρόεδρου κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Η χρόνια νόσος για τους παρόχους της υγείας είναι πλέον το clawback, δηλαδή η επιστροφή κάθε υπέρβασης στους κλειστούς προϋπολογισμούς της δαπάνης, καθώς αυτό παρατείνεται για άλλα τρία χρόνια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, προσθέτοντας ως μείζον πρόβλημα και τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 29% από το πρώτο ευρώ, με προκαταβολή φόρου - 75% το 2015 και 100% το 2016 - επιπλέον του φόρου επιτηδεύματος των 600 ευρώ, που θα οδηγήσει στην καταστροφή ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας και στην αύξηση της μετανάστευσης.

Την ίδια ώρα, ο ΠΙΣ διαπιστώνει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι υπό κατάρρευση. "Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη και τα Νοσοκομεία σε τροχιά απορρύθμισης. Λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού - ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού (ήδη έχουν αρχίσει να τίθενται εκτός λειτουργίας κλινικές αιχμής), καθώς και των μειωμένων προϋπολογισμών, δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες του πληθυσμού. Οι δημόσιες δομές υγείας, ιδίως αυτές που λειτουργούν στις πύλες εισόδου προσφύγων-μεταναστών, δοκιμάζονται εντόνως αυτή την περίοδο με την πρωτοφανή έξαρση του μεταναστευτικού κύματος" υπογραμμίζει και καλεί τους εκπροσώπους της Πολιτείας να κάνουν τις απαραίτητες ανακατανομές στον Προϋπολογισμό του 2016, καθώς οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία το 2015 υπολογίζεται να κλείσουν στο 4% του ΑΕΠ (μ.ο. Ε.Ε. 6,9% του ΑΕΠ).
Keywords
Τυχαία Θέματα