Η υπερβαση του αστερα και ο «αρρωστος»παοκ

08:25 9/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Του : Αντώνη Α. Αντωνόπουλου
(Real fm-pamesports.gr)
Είχα την ευκαιρία να μεταδώσω για τον Real fm στη ποδοσφαιρική σεζόν που ολοκληρώθηκε αρκετά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος των ομάδων του Αστέρα Τρίπολης και...
του ΠΑΟΚ.Exω άποψη και μάλιστα κατασταλαγμένη με νωπές εικόνες από το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τρίπολη όπου έπεσε η Αυλαία των πλέϊ-οφ.
Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης.
Δεν είναι μόνο σπάνιο ίσως είναι και μοναδικό εδώ
και πάρα πολλά χρόνια ελληνική ομάδα να δίνει 56 αγώνες σε ένα ελληνο-ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό οδοιπορικό 357 ημερών ,όχι μόνο με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο και ανάλογα αποτέλεσμα τα αλλά παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο με διάρκεια και εντυπωσιακά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θυμόμαστε πέρυσι όλοι την εντυπωσιακή παρουσία του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa league .Και εκεί μόλις τα φώτα έσβησαν ουκ ολίγοι προπονητές της εξέδρας βιάστηκαν να αμφισβητήσουν η για να είμαι πιο …κομψός διατήρησαν η και εξέφρασαν και επιφυλάξεις .Τόσο για την ομάδα όσο και για ένα νέο άνθρωπο, άγνωστο στους περισσότερους χωρίς βαρύγδουπο βιογραφικό που ήταν ο μαέστρος του πάγκου. Ο Στάϊκος Βεργέτης που οι μεγαλομέτοχοι Μπάκο-Καίμενάκηδες πήραν το ρίσκο και τον εμπιστεύτηκαν. Αποτέλεσμα ;Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε ,διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έπαιξα καλή μπάλα, έκλεισε τη σεζόν αήττητος στο γήπεδο του «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», ανέδειξε τον Χερόνιμο Μπαράλες πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ,και σφράγισε πανηγυρικά με την νίκη του 1-0 επί του ΠΑΟΚ προχτές με ένα πανέμορφο γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας, το εισιτήριο για την απ ευθείας συμμετοχή του στους Ομίλους του europa league. Ο Αστέρας Τρίπολης με σταθερούς και μετρημένους βηματισμούς σε όλα τα επίπεδα οργανώνεται κάθε χρόνο και καλύτερα. Συμπληρώνεται και ανανεώνεται σε αγωνιστικό επίπεδο αναβαθμίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας του ,αποκτά εμπειρίες και δείχνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι βγαίνει στην Ευρώπη όχι για να βγει η και να μείνει αλλά να διαπρέψει. Αχίλλειος …πτέρνα; Ο λίγος κόσμος που βρίσκεται στο γήπεδο του σε κάθε ματς. Εκτιμώ ότι πολύ θα το ήθελαν οι μεγαλομέτοχοι της Αρκαδικής ομάδας να αναγκαζόντουσαν να προσθέσουν εξέδρες και να αυξήσουν την χωρητικότητα του «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αστέρας εκπροσωπεί και εκφράζει το ποδόσφαιρο στην Πελοπόννησο σε κορυφαίο επίπεδο, οι από 3-5.000 κόσμος είναι ένα θέμα που επιδέχεται ιδιαιτέρας προσοχής και αντιμετώπισης. Γιατί ο Αστέρας είναι εκ των πραγμάτων σε κομβικό σημείο έτοιμος για να κάνει την ελληνική και ευρωπαϊκή υπέρβαση του. Και σαφώς αξίζει την στήριξη των ποδοσφαιρόφιλων.
ΠΑΟΚ
Στον αντίποδα; Ο ΠΑΟΚ.
Ομάδα με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Ομάδα που επί σειρά ετών χρησιμοποιήθηκε και από πολιτικούς και από υποτιθέμενους επίδοξους σωτήρες της.
Μια ομάδα που και στη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν απέτυχε παταγωδώς και δεν θα ήμουν υπερβολικός να ισχυριστώ ότι ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Μια ομάδα που πανηγύριζε ότι θα κατακτούσε το πρωτάθλημα από τα …Χριστούγεννα. Ο ΠΑΟΚ είναι «άρρωστος». Και δεν «αρρώστησε» στην ποδοσφαιρική σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τον διασυρμό του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και των πλέι-οφ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια διοικείται από ανθρώπους που αν μη τι άλλο μέσα από τις πράξεις και επιλογές τους δημιουργούν ερωτηματικά. Ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια που ο Ρώσος ομογενής Ιβάν Σαββίδης, ο μεγιστάνας του καπνού και άλλων επιχειρηματικών δράσεων αγόρασε τον ΠΑΟΚ. Δαπάνησε μαζί με τα 10 εκ. ευρώ εξόφλησης των χρεών 60 εκ ευρώ!!!Άλλαξε παίκτες και προπονητές σαν τα πουκάμισα. Αποτέλεσμα .Πλήρης αποτυχία .Σκόρπιο ποδοσφαιρικό τμήμα ,άναρχα αποδυτήρια ,και γενικώς μια «άρρωστη» κατάσταση στην προετοιμασία την λειτουργία και την παρουσία της ομάδας .Μια «άρρωστη» κατάσταση ,για την οποία δεν ξερω αν την ευθύνη την έχει ο Βρύζας, μέχρι πρόσφατα, ο Γ.Χ. Γεωργιάδης, ο Ιβάν Σαββίδης που πληρώνει ως φαίνεται για να μάθει και μπάλα. Γιατί όταν παίρνεις έναν ΠΑΟΚ που θέλεις να το κάνεις ΠΑΟΚ δεν γίνεται να τον διοικείς από την Ρωσία ,ούτε να κάνεις πειράματα ,ούτε να κάνεις αλλαγές παικτών. Γιατί αυτό που βλέπαμε και μεταδίδαμε μόνο στις φανέλες θύμιζε ΠΑΟΚ.
Ένα είναι βέβαιο και δε επιδέχεται αμφισβήτηση. Η μισή (και επιεικής είμαι)ομάδα του ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε να περνά ούτε έξω από την Τούμπα. Αυτούς κάποιος τους επέλεξε .
Ομάδες δεν πατάς κουμπί για να τις χτίσεις.
Ο νέος τεχνικός διευθυντής Φράνκ Αντερσεν έχει πολύ δουλειά. Το θέμα είναι αν ο Ιβάν Σαββίδης που πληρώνει και κυρίως οι διαχρονικά αλλοπρόσαλλες νοοτροπίες οπαδών και όχι μόνο στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ έχουν και άλλη υπομονή. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σχεδιάσει, να κάνει σωστές επιλογές ,να δημιουργήσει αγωνιστικό κορμό, και με το χρόνο να συμπληρώνεται για να δημιουργήσει ομάδα απαιτήσεων και με πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλα αυτά δεν γίνονται μέσα σε λίγο καιρό, σε ημέρες η σε ένα καλοκαίρι. Μπαλώματα θα γίνουν τώρα και σιγά-σιγά ο Ιβαν Σαββίδης εφ όσον επιλέξει Ικανή και κυρίως καθαρή αυλή μπορεί να δημιουργήσει τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος ,της Ιστορίας του ,τον ΠΑΟΚ που θέλει. Και εννοείτε ότι οφείλουν να τον στηρίξουν άπαντες στα βόρεια. Γιατί αν μη τι άλλο ο Σαββίδης εξόφλησε τα χρέη που είχαν δημιουργήσει κάτι πρόεδροι που τους είχαν διορίσει σε ένα βράδυ κάποιοι πολιτικοί. Ο ΠΑΟΚ έχει τις προϋποθέσεις και μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός πόλος προς το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μέχρι τότε ψυχραιμία και δουλειά.Eχει πολύ δρόμο…
Keywords
Τυχαία Θέματα