Η τραπεζα της ελλαδος προσελαβε ως εξωτερικο συμβουλο για τα ''κοκκινα'' δανεια...την blackrock...

17:45 25/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Την Blackrock Solutions, εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του αμερικανικού ομίλου Blackrock, ...
επέλεξε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ως εξωτερικό σύμβουλο για την εκπόνηση στρατηγικής για την διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Blackrock Solutions, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών
τραπεζών στο παρελθόν στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ασκήσεων ακραίας προσομοίωσης, θα συνδράμει την ΤτΕ στην εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής της στρατηγικής σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.

Όπως δήλωσε τραπεζικό στέλεχος στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, «Η Blackrock θα κάνει μια χαρτογράφηση των δανείων, δημιουργώντας ένα σύστημα MIS που θα κατηγοριοποιεί τα δάνεια με βάση κάποια κριτήρια, π.χ. ανά κλάδο, τράπεζα».

Η ΤτΕ υποχρεούται να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests που αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο με βάση το 3ο μνημόνιο.

Το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα ενισχύσει την προσπάθεια αργότερα, προτείνοντας λύσεις ανά τύπο δανείου και τράπεζα με βάση τους δείκτες απόδοσης, π.χ. για εισπραξιμότητα, κόστος, που θα καταρτίσει σύμφωνα με στέλεχός του.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα