Ελενα κουντουρα : ειμαστε οι ρυθμιστες για μια κυβερνηση σταθεροτητας...

16:45 25/9/2015 - Πηγή: Fimotro
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από κόμματα, μας χωρίζουν πολλά, αλλά αυτό μας ενώνει». Είναι τα πρώτα λόγια ...
της εκλεγμένης για 6η συνεχή φορά βουλευτού Έλενας Κουντουρά που όπως φαίνεται μετά από μία εντυπωσιακή διαδρομή ζωής στις κορυφαίες πασαρέλες του κόσμου ήρθε για να μείνει στον δύσκολο πολιτικό στίβο και να χαρίσει κάτι από την δική της ομορφιά και το θηλυκό αλλά πάνω από όλα πειθαρχημένο της μυαλό στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Μιλά
στο protothema.gr για την επανεκλογή της, τη συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ και την τρυφερή στιγμή που της χάρισαν οι δικοί της άνθρωποι μετά την επανεκλογή της.

-Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για τη επανεκλογή σας. Αλήθεια το περιμένατε ότι οι ΑΝΕΛ θα μπουν ξανά στη Βουλή; Θέτω το ερώτημα στη λογική ότι σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγράφονταν από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων διαφαινόταν πως δε θα μπαίνατε στη Βουλή.

Από την ημέρα που ιδρύθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οι δημοσκοπικές εταιρίες είχαν μεγάλες «αστοχίες» ειδικά με εμάς, κι αυτό είναι περίεργο. Πάντοτε υποτιμούσαν το ποσοστό μας, όμως ο ελληνικός λαός είχε άλλη άποψη και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση διέψευδε τις εκτιμήσεις των εταιριών. Σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονταν στα ΜΜΕ, η επικοινωνία με τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον απλό κόσμο στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, μας έδινε το μήνυμα ότι όχι μόνο θα μπαίναμε στη Βουλή αλλά θα ήμασταν και οι ρυθμιστές για μια κυβέρνηση σταθερότητας, πράγμα που τελικά έγινε.

-Τι σημαίνει για εσάς η επανεκλογή σας σε προσωπικό εννοώ επίπεδο.

Είναι η έκτη φορά που με τη θέληση του Ελληνικού λαού εκλέγομαι Βουλευτής. Είναι πολύ μεγάλη τιμή αλλά συγχρόνως και μεγάλη ευθύνη.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους αυτούς που με περιβάλλουν με αγάπη, με εμπιστοσύνη και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

-Ξανά στο γνώριμο πόστο του Υπουργείου Τουρισμού, σε μία εποχή δύσκολη με τη σκιά του τρίτου μνημονίου και με εσάς να προσπαθείτε να προωθήσετε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο τουρισμός είναι ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, με συμμετοχή περίπου στο 20% του ΑΕΠ. Παρά τις πολιτικές και οικονομικές αντιξοότητες τη χρονιά αυτή καταφέραμε φέτος νέο ιστορικό ρεκόρ με 26 εκατ. περίπου τουρίστες και έσοδα να ξεπερνούν τα 15 δις € , δηλαδή 4 εκατ. αφίξεις και περίπου 2 δις € παραπάνω από πέρυσι, που ήταν μια χρονιά με ευνοϊκότερες συνθήκες. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που το κερδίσαμε όλοι μαζί και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους εποπτευόμενους τουριστικούς φορείς, ΕΟΤ - ΞΕΕ και όλο τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο. Θα ακολουθήσουμε την ίδια στρατηγική και την ίδια πολιτική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με στόχο η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα για να φέρουμε επενδύσεις, περισσότερους τουρίστες, περισσότερα έσοδα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας έτσι ώστε ο τουρισμός να συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

-Το μεταναστευτικό είναι ένα μείζον θέμα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις πια και πολλοί μιλούν για νησιά των μεταναστών. Η αίσθησή σας ποια είναι; Πόσο έβλαψε όλο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα τον τουρισμό σε νησιά όπως η Λέσβος και η Κως και πόσο θα επηρεάσει το επόμενο καλοκαίρι;

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι μόνο Ελληνικό πρόβλημα, είναι Ευρωπαϊκό και θα έλεγα παγκόσμιο.

Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την πατρίδα τους για να σώσουν τις οικογένειες τους.

Αυτό που επιθυμούν είναι να επανέλθει η ειρήνη και η ασφάλεια στις χώρες τους ώστε να επιστρέψουν.

Μέχρι να συμβεί αυτό βέβαια, είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η ισορροπημένη προώθηση του προσφυγικού πληθυσμού προς διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αναλογικά με τις δυνατότητες υποδοχής και φιλοξενίας καθενός από αυτούς, έχοντας πάντοτε ως αντικειμενικό σκοπό να επιστρέψουν οι ξεριζωμένοι στην πατρίδα τους

Σε ότι αφορά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ήμασταν η πρώτη και η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έγκαιρα και έγκυρα είχαμε προτάξει την ανάγκη για αναστολή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ως προς τη διαμονή και επαναπροώθηση προσφύγων στην χώρα εισόδους τους στην ΕΕ.

Τώρα αισθανόμαστε δικαιωμένοι ως προς αυτές τις θέσεις και τις εκκλήσεις μας. Καθοριστική ήταν επίσης η συμμετοχή μας στην επιχείρηση διϋπουργικής συνεργασίας με σκοπό την αποσυμφόρηση του ανατολικού Αιγαίου από τις μαζικές αφίξεις και αποτέλεσμα την προώθηση των προσφύγων μετά την επίσημη καταγραφή και ταυτοποίησή τους.
Ας υπογραμμιστεί ότι η 7μηνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετώπισε μία κατάσταση κρίσης, δίχως να παραλάβει έργο, προετοιμασία και υποδομές για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό από την προηγούμενη.

Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, αλλά η τελική λύση θα πρέπει να δοθεί σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, έτσι ώστε τα νησιά μας να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επόμενη τουριστική σαιζόν.

-Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σας χωρίζουν πολλά αλλά και σας ενώνουν και κάποια πράγματα. Ποια είναι αυτά;

Η προηγούμενη 7μηνη συγκυβέρνηση αλλά και η νέα, αποδεικνύουν πως όταν θέλουμε μπορούμε να ενωθούμε για το κοινό καλό και να επιτύχουμε πολλά. Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχουμε τον ίδιο στόχο.

Τα κοινά σημεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη συγκυβέρνηση είναι η προτεραιότητα στο συμφέρον της πατρίδας, η κοινωνική δικαιοσύνη, η εντιμότητα και η πολιτική βούληση να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να προχωρήσει στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, με τελικό στόχο την έξοδο από την κρίση και την ευημερία του Ελληνικού λαού.

-Αλέξης Τσίπρας. Για 7 μήνες βλέπατε τον τρόπο που κινήθηκε σε μία δύσκολη για όλους εποχή με το τρίτο μνημόνιο να αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι πως είδατε την πορεία του όλο το διάστημα μέχρι τις εκλογές και την τελική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά και επίπονα όλους αυτούς τους 7 μήνες και κατάφερε να φέρει μια συμφωνία που παρά τα δύσκολα σημεία της έχει καλύτερους όρους, ελπίδα και προοπτική εξόδου από την κρίση.

Κυρίως δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης τη χώρα μας για τρία χρόνια ώστε να έχουμε όλο το χρόνο έτσι ώστε με ηρεμία να προσπαθήσουμε να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις υπογραφές τους στα δύο μνημόνια είχαν υποθηκεύσει το μέλλον τη χώρας. Είχαν καταδικάσει την Ελλάδα και τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είχαν παραδώσει την εθνική κυριαρχία, είχαν παραιτηθεί από την ασυλία της Τράπεζας της Ελλάδος και ακόμη χειρότερα, είχαν υπογράψει τα μνημόνια στο αγγλικό δίκαιο το οποίο χαρακτηρίζεται αποικιοκρατικό και δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στον δανειζόμενο. Οι δανειστές με βάση αυτή την απαράδεκτη και πρωτοφανή συμφωνία στα παγκόσμια χρονικά που είχαν συνάψει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας απείλησαν με πτώχευση και ολοκληρωτική καταστροφή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από τα κόμματα και αυτό αναγνωρίστηκε από τον Ελληνικό λαό όπως αποτυπώθηκε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

-Η αίσθησή σας για το τι θα συμβεί σε πολιτικό επίπεδο από εδώ και πέρα ποια είναι;

Η νέα συμφωνία έχει δυσκολίες όμως εχει καλύτερους όρους από τις προηγούμενες και προβλέπει σαφώς την ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Προβλέπει αναπτυξιακό χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή λιγότερα μέτρα λιτότητας κατά 20 δις ευρώ.
Η συμφωνία διέπεται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι από το Αγγλικό, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει κατάργηση της ασυλίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης προβλέπει τη δέσμευση για να δοθεί λύση στο θέμα του χρέους, ενώ παράλληλα προβλέπει αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δις ευρώ που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη, να παράξουμε χρήμα έτσι ώστε να τερματίσουμε τον υπέρμετρο δανεισμό και να προχωρήσουμε στη μείωση των φόρων.

Πρέπει να εργαστούμε όλοι συντονισμένα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η δομή του κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον επαγγελματία και τον επιχειρηματία και ταυτόχρονα να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία, να πατάξουμε το λαθρεμπόριο, τη διαφθορά και τη διαπλοκή για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα ανατροφοδοτήσει την ανάπτυξη και θα επιταχύνει την έξοδο μας από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 5 χρόνια.

-Ποια ήταν η πρώτη γεύση χαράς μετά την νίκη σας; Το πρώτο μπράβο το πρώτο τηλεφώνημα που δεχτήκατε είτε από οικογενειακό είτε φιλικό πρόσωπο

Την πρώτη γεύση χαράς την μοιράστηκα με την οικογένεια μου, μετά με τους συνεργάτες μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη που έδωσα χαρά σε όλους τους ανθρώπους που με πιστεύουν και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.
Keywords
ελενα, ρυθμιστες, κυβερνηση, νεα κυβερνηση, ελενα, κυβερνηση, ρυθμιστες, αλέξης τσίπρας, γίγνεσθαι, protothema, συριζα, βουλη, δημοσκοπηση, μμε, σημαίνει, οφείλω, μνημονιο, συμμετοχή, αεπ, δις, εοτ, ξεε, κως, λύση, νέα, τσιπρας, εκλογες, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, ελλαδα, τραπεζες, πτώχευση, εθνικη τραπεζα, μυστικες δημοσκοπησεις, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κοινωνικος τουρισμος, μνημονιο 3, ξανα, αλέξης τσίπρας, κομματα, τι σημαινει, πτώχευση, χωρες, αεπ, εθνικη, εοτ, θεμα, κως, μμε, νησια, οικονομια, ομορφια, φτωχεια, αγαπη, αφιξεις, γευση, γίγνεσθαι, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, δις, δοθει, δομη, δουβλινο, εγινε, ευρω, ειρηνη, ελπιδα, επικοινωνια, επενδυσεις, εποχη, ευημερια, ευθυνη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηρεμια, θεσεις εργασιας, εικονα, ιστορικο, λεσβος, λύση, λογια, μειζον, μηνες, μειωση, μυαλο, νεες θεσεις εργασιας, νικη, ξεε, οικογενεια, ρεκορ, σαιζον, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σπιτια, τιμη, τουρισμος, τρια, φορα, χερι, χειροτερα, χρημα, χρονικα, χαρα, ασφαλεια, δικαιωματα, χωρα, καρδια, μεινει, πακετο, protothema, σημαίνει, θελω να, θεσεις
Τυχαία Θέματα