Η σιωπη των αμνων;

14:49 9/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Όπως αναμένετο, ουδεμία ανακοίνωση εξεδόθη, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για την - προμελετημένη φυσικά- απόδραση του δολοφόνου Ξηρού από τον Κορυδαλλό. Πλην όμως, «φησίν σιωπών», όπως έλεγε ο...
παμμέγιστος Ευριπίδης, δηλαδή «ομιλεί κανείς διά της σιωπής του» η δε σιωπή τούτη ήταν τόσο εκκωφαντική, που βεβαίως απολύτως τίποτα δεν θα μπορούσε να κρύψει,
παραφράζοντας ολίγον τον ομοίως μεγάλο Αύγουστο Στρίνμπεργκ!

Ευτυχώς όμως που, ακόμη και εάν απέμενε έστω και κάποια μικρή αμφιβολία σε κάποιους για το πώς ερμηνεύεται αυτή η σιωπή, τούτη διελύθη ομοίως εκκωφαντικώς, από τα όσα είπε ο τρίτος μεγάλος της ιστορίας μας (τούτος για λόγους διαπροσωπικών επιδόσεων!), ο Βουλευτής κύριος Τατσόπουλος, συνεντευξιαζόμενος στο ΣΚΑΙ, όπου ομολόγησε ότι πράγματι υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί φιλικώς διακείμενοι προς την 17 Νοέμβρη. Όχι δηλαδή ότι δεν το γνωρίζαμε αυτό, άλλωστε το κίτρινο αστεράκι στον νέο λογότυπο του Κόμματος «βγάζει μάτια», αλλά καλό ήταν που και επισήμως, διά πρώτην φοράν, τ ακούσαμε κιόλας!
Δεν χρειάζεται ασφαλώς να σας πω, τι αντίδραση θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν είχε αποδράσει ο Μιχαλολιάκος, ας πούμε, κι όχι ο Ξηρός!
Αυτός αγαπητοί μου φίλοι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενδεχομένως μας κυβερνήσει. Είναι το γνωστό 3,5%, που, ελέω ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ, ανήλθε στο 25% και το οποίο, ως ο σκληρός πυρήνας του, παραμένει αθεράπευτα «αντιεξουσιαστικό» με την έννοια που δίδουν αυτοί στον όρο. Είναι οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν πάντοτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να συνδράμουν κάθε λαθρομετανάστη, κάθε παράνομο, κάθε «μαχόμενο τέκνο» για την «ελευθερία», που εξορμά από καταληφθείσες βιλες εφορμώντας στην περιουσία του καθενός, κάθε μη σύννομο σε βάρος του νόμιμου.
Είναι οι άνθρωποι που επισημότατα και δη από το Βήμα της Βουλής, ομιλούν για «γουναράδικα» και για νέους Δημοκρατικούς Στρατούς, που χλευάζουν ασυστόλως οτιδήποτε δεν γουστάρουν οι ίδιοι, ό,τι όμως το γουστάρουν απαγορεύουν διά ροπάλου να το χλευάζουν οι άλλοι, είναι οι άνθρωποι που θεωρούν «δικαίωμα» να καίγεται η ελληνική Σημαία κ.ο.κ.
Εάν αυτοί λοιπόν είναι «οι νέοι άνθρωποι» με «φρέσκα μυαλά», όπως υποστήριξε κάποιος αρθρογράφος, που πρέπει να υπερψηφίσουμε για να φύγει το «παλαιόν», συγγνώμη αλλά προσωπικώς δεν θα πάρω….
Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα