'η νδ εχει χασει τις εκλογες πριν ανοιξουν οι καλπεσ''...

14:30 14/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ίσως από τις πιο σκληρές...
μέχρι τώρα στην προεκλογική αντιπαράθεση, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Κομοτηνή.

«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του,
η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό, η Ελλάδα δεν φοβάται» σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την τακτική που ακολουθεί έναντι των δανειστών και την επιλογή του να μην διαπραγματευτεί για το χρέος.

«Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη που να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, και πρέπει να αποπληρωθεί στο σύνολό του. Ο μόνος που έχει απομείνει να το ισχυρίζεται αυτό, να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ, που θέλει να πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση του λαού στις εκλογές αυτές, θα προκαλέσει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα, είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον διαψεύδουν κάθετα και κατηγορηματικά. Και τον αφήνουν μόνο του, στην ερημιά του λαϊκισμού. Και της βαριάς πολιτικής ήττας που τον περιμένει».

Κατά τον κ. Τσίπρα, «το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά είναι ότι τον διαψεύδουν πια, αυτοί στους οποίους στήριζε τις τελευταίες του ελπίδες για να διασωθεί. Τον διαψεύδουν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι της Ευρώπης και ο οικονομικός Τύπος. Όλοι αυτοί δηλώνουν ξεκάθαρα, και σε κάθε ευκαιρία, ότι ενδεχόμενο αποβολής από το Ευρώ δεν υπάρχει. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης».

Επικαλέστηκε, δε, τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, «που αναφέρουν από υψηλά ιστάμενες πηγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι εξετάζεται πλέον σοβαρά το κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο», για να υποστηρίξει ότι «έτσι σπάει ένα ακόμα στερεότυπο, της κυρίαρχης μέχρι σήμερα προπαγάνδας, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαγραφής για το χρέος».

Και σημείωσε με νόημα: «Δεν ξέρω αν όλες αυτές τις μαχαιριές θα τις αντέξει ο κ. Σαμαράς. Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα αντέξει είναι να βγαίνουν και οι δικοί του άνθρωποι, ο ίδιος ο υπουργός του των Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Στουρνάρας και να τον διαψεύδουν, προφανώς γιατί δεν μπορούν πια να κάνουν αλλιώς. Να τον διαψεύδουν, δηλώνοντας το αυτονόητο: ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών είναι, σε κάθε περίπτωση, εγγυημένες. Και έτσι, όλο το επιχείρημα φόβου που προσπάθησε να επιστρατεύει ο κ. Σαμαράς, για να διασωθεί πολιτικά, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Έχει τιναχτεί στον αέρα».

Υπενθύμισε, δε, τα όσα είχε πει ο κ. Σαμαράς προ μηνών στο εντευκτήριο της Βουλής: «Αλήθεια, τι ήττα είναι για έναν πρωθυπουργό, να δηλώνει από το καφενείο της Βουλής ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ευρώ στην Ελλάδα. Τόση απελπισία. Τόσος πανικός μπροστά στην επερχόμενη πολιτική ήττα. Και αυτά να τα λέει ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο άνθρωπος που σήμερα δηλώνει στην προεκλογική του εκστρατεία ότι με την Ελλάδα δεν παίζει».

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αποδομήσει και το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ για την αλήθεια, τονίζοντας: «Αφού λέει λοιπόν την αλήθεια, γιατί δεν μας λέει για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το περίφημο mail προς την τρόικα; Γιατί δεν μας λέει για τις ομαδικές απολύσεις που ετοιμάζει; Γιατί δεν μας λέει για τις χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους που έχει αναλάβει να πετάξει στο δρόμο; Γιατί δεν μας λέει για τις περικοπές στις συντάξεις που σχεδιάζει για την επόμενη, κι όλας, ημέρα των εκλογών; Γιατί δεν μας λέει για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που θα σκορπίσουν δυστυχία σε χιλιάδες καταχρεωμένες οικογένειες; Γιατί δεν μας λέει ότι όλα αυτά, μαζί με δεκάδες άλλα μέτρα και πρόσθετα χαράτσια αποτελούν το μοναδικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας; Για να υλοποιήσει όλα αυτά, ζητάει σήμερα την ψήφο του Ελληνικού λαού, ο κ. Σαμαράς. Και κρύβει την αλήθεια».

Κατά τον κ. Τσίπρα, η ΝΔ έχει ήδη χάσει τις εκλογές, πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες: «Γι’ αυτό αρνείται και τόσο απροσχημάτιστα το διάλογο πάνω σε προγράμματα και θέσεις. Και προτιμά τη λάσπη και τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Το διάλογο, όμως, κ. Σαμαρά τον αρνούνται αυτοί που θεωρούν ήδη τον εαυτό τους ηττημένο. Η πρώτη σας ήττα πριν από το πικρό ποτήρι της 25ης του Γενάρη είναι η απροσχημάτιστη άρνησή σας να προσέλθετε σε Δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Η πρώτη σας ήττα, γιατί έρχονται κι άλλες ακόμα μεγαλύτερες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «το 2015 δεν είναι 2012, όταν διάφοροι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο έσπευδαν να απειλήσουν την Ελλάδα με βιβλική καταστροφή αν έβγαινε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όλοι δείχνουν ήρεμοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλοι δείχνουν έτοιμοι να συζητήσουν πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις μιας αριστερής κυβέρνησης».

Αυτό που έχει αλλάξει, κατά τον κ. Τσίπρα είναι «η πραγματικότητα που επιβάλλει πια τους όρους της, η αποδοχή ότι διέξοδος για την Ευρώπη δεν υπάρχει, παρά μόνο μέσα από την δική μας θέση: την ριζική απομείωση του ελληνικού χρέους, και την αποπληρωμή του υπόλοιπου μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας».

Πάντως, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη γίνονται πιο ευνοϊκές, «ο δρόμος μας δεν θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Δεν λέμε ότι όλοι θα μας ανοίξουν με τη μια τις πόρτες. Λέμε, όμως, ότι τώρα πια είναι σαφές. Η Αριστερά ζητά την εμπιστοσύνη και την στήριξη του λαού για να διαπραγματευτεί. Να διαπραγματευτεί αποφασιστικά. Σθεναρά. Και με πείσμα».

Και έριξε νέες βολές κατά του πρωθυπουργού: «Εμείς δεν είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά, που το 2012 υποσχέθηκε αναδιαπραγματεύσεις και απαγκιστρώσεις και το γύρισε τούμπα το ίδιο βράδυ των εκλογών, στη δήλωσή του. Και έσπευσε να αποδεχτεί την ιδιοκτησία του Μνημονίου. Και μάλιστα στα αγγλικά. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες».

Διαμήνυσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε οι τύποι που θα καταπιούμε τη θέση μας με ένα "Giannis Forget it" του κ. Σόιμπλε -αυτή την ιστορία που με έκανε να ντραπώ σαν πολίτης αυτής της χώρας για αυτούς που την εκπροσωπούν. Δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς του Νότου αρέσκεται να δηλώνει η κυρία Μέρκελ».

Εξήγησε, δε, γιατί μπορεί να το κάνει αυτό: «Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν είμαστε μέρος του διαπλεκόμενο χθες. Δεν υπογράψαμε αμαρτωλές συμβάσεις. Δεν παίρναμε επί χρόνια προμήθειες στα κομματικά μας ταμεία από Γερμανικές -και άλλες- εταιρείες. Δεν δώσαμε αντιπαροχή την πολιτική μας στήριξη από Μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Ελλάδα. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το χθες, όχι να συμβιβαστούμε μαζί του».

Αυτοδυναμία για το πρόγραμμα της ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας εξέφωρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί έχει και τη γνώση και τη σοφία να δώσει ισχυρή λαϊκή εντολή για σταθερή κυβέρνηση. Δεν θα μας τη δώσει, όμως, για να κάνουμε του κεφαλιού μας. Ούτε για να μην λογοδοτούμε. Αλλά για να έχουμε λυμένα τα χέρια απέναντι στα συμφέροντα. Απέναντι στην διαπλοκή. Απέναντι σε όλους όσοι θα ήθελαν να χειραγωγήσουν την Ελλάδα για το δικό τους συμφέρον».

Και χαρακτήρισε ως επίδικο των εκλογών «όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, επανέλαβε τα βασικά μέτρα, που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι έχει γίνει ολήρης κοστολόγησή τους και θα υλοποιηθούν από την επόμενη ημέρα των εκλογών:

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Αποκατάσταση της 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
Αλλά και σταδιακή αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας με την περικοπή των συντάξεων των νεοπροσφύγων ομογενών, των παλιννοστούντων Ποντίων από της χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί επίσης σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στην στήριξη της εργασίας.

Την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.

Τον φραγμό στις μαζικές απολύσεις.

Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Την προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τις στοχεύσεις του προγράμματος τις λέω καθαρά, ανοιχτά και με σαφήνεια.
Keywords
εκλογες, εκλογες 2012, αλέξης τσίπρας, πετρελαιο θερμανσης, σαμαρας, τσιπρας, κομοτηνη, ελλαδα, συριζα, χρεος, λύση, κουρεμα, τραπεζες, στουρναρας, βουλη, mail, τροικα, βρυξέλλες, σθεναρά, μνημονιο, σόιμπλε, μερκελ, θεσσαλονικη, επιδομα, πετρελαιο, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, επιδομα θερμανσης, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες 2015, αλέξης τσίπρας, βγαινουν, χωρες, βερολινο, γνωση, ηττα, ιατρικη, οικονομια, προγραμμα, mail, ανθρωπος, βραδυ, βρυξέλλες, γεγονος, γινει, γινονται, δημοσιο, δυστυχως, δηλωση, δικη, διοικητης, δωσει, δρομος, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκστρατεια, εκφραση, ερχονται, ευρωπη, ζητα, ιδιο, θεσεις εργασιας, καφενειο, κυβερνηση, κυρια, λύση, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, νοημα, πορτες, προγραμματα, ρευμα, σιγουρα, συνεχεια, συνταξη, σθεναρά, σόιμπλε, σοφια, τυπος, ισχυρος, χωρα, μεινει, μπροστα, πηγες, τουμπα, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα