Ελαστικοποιηση των ορων χορηγηγης του επιδοματος θερμανσης εξεταζει το υπουργειο...

22:02 5/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Στην ελαστικοποίηση των όρων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ώστε κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι προσανατολίζεται...
το οικονομικό επιτελείο.
Όπως γράφει συγκεκριμένα σήμερα η «Καθημερινή», το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά και την προπληρωμή του πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ώστε να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας χθες
σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μεν «θετική» οποιαδήποτε μείωση φόρου, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση χάνει έσοδα και ότι από τη στιγμή που το πρωταρχικό πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό «δεν πρέπει τώρα να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση».
Σημείωσε επίσης ότι η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης ήταν αίτημα πολλών ετών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, υπενθυμίζοντας ότι από την άλλη υπάρχει και το επίδομα θέρμανσης και ότι την προηγούμενη περίοδο προβλέφθηκαν 260 εκατ. ευρώ και διατέθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα