''η λυση πρεπει να ειναι μονιμη''...

08:54 2/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μια συμφωνία που θα ικανοποιεί μόνο τη μια πλευρά δεν μπορεί να είναι μόνιμη, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας πως αναζητούν μια λύση που θα απαντά ...
στο ερώτημα «ποιο είναι το αύριο σε αυτά τα εδάφη και θα επιτυγχάνει τη διαβίωση χωρίς ανησυχίες» καθώς και να ικανοποιεί και τους Τουρκοκύπριους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι πολλές χώρες της Ε.Ε, του Ο.Η.Ε και άλλες είναι υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών με στόχο μια συμφωνία. «Εμείς θέλουμε η λύση που
θα βρουν οι Τουρκοκύπριοι με τους Ελληνοκύπριους να είναι μόνιμη. Μακάρι οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία».

Ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι από το 1968 και μετά η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει δεχθεί όλες τις συμφωνίες που έχουν προκύψει, τις οποίες απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι αλλά επιβραβεύθηκαν από την ΕΕ που τους δέχθηκε ως μέλη, ενώ οι Τουρκοκύπριοι ζουν κάτω από «εμπάργκο», όπως είπε.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά προβλήματα στην Κύπρο προέρχονται από τη μη λύση, πρόσθεσε, λέγοντας ότι σήμερα «και στο νότο, και στην Ελλάδα και σε κάποιες χώρες της Ε.Ε υπάρχουν οικονομικά προβλήματα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα