''η κυβερνηση θελει να συνεχισει ο μυθος οτι τα μνημονια εφεραν την κριση''...

20:16 7/4/2015 - Πηγή: Fimotro
«Το Κίνημα θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να μάθουν οι Έλληνες τα αιτία της κρίσης ...
και γιατί παραμένει σε αναγκαστικό δανεισμό ακομα, ενώ αλλες χώρες έχουν εξέλθει», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχετική δηλωσή του στα γραφεία του κόμματος, με αφορμή την Εξεταστική για την είσοδο της χώρας στα Μνημόνιο.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για την απόφαση να μην συμπεριληφθεί στην
έρευνα η διακυβέρνηση Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι «φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεσή τους να κρύψουν αλήθειες και να συγκαλύψουν δικές τους άστοχες επιλογές. Επιχειρούν να κρύψουν την αληθεια για να συνεχιστεί ο μύθος οτι τα Μνημόνια έφεραν την κρίση». Παρέχουν έτσι, όπως πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, πολιτική ασυλία στους πραγματικά υπεύθυνους. «Προστατεύουν τα κατεστημένα συμφέροντα» και συμπλήρωσε πως «όχι μόνο συγκαλύπτονται οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλα χάνεται και η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δομικές αδυναμίες της δημοκρατίας μας και να αντιμετωπιστούν σθεναρά τα κατεστημένα συμφέροντα που συνεχίζουν να παρασιτούν».

Αναφερόμενος στο ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση και στις κινήσεις της κυβέρνησης, τόνισε ότι αν ηταν τόσο εύκολο θα έσκιζαν τα Μνημόνιο, όπως είχαν πει, και θα τελείωνε η κρίση.

Συμπλήρωσε δε: «Δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση τώρα διαπραγματεύεται για νέο πρόγραμμα για αναγκαστικό δανεισμό». Και υπογράμμισε ότι «με τον τρόπο αυτό, που το επιχειρεί η κυβέρνηση, όχι μόνο η πορεία είναι άδηλη, αλλά η Ελλάδα χάνει μια ακομα ιστορική ευκαιρία να χτίσει ευρύτερα κοινωνικές και πολιτικές συναίνεσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα