''δεν ενεκρινα εγω την εκταμιευση των 500 εκατ. ευρω για τα αεροπλανα''...

19:46 7/4/2015 - Πηγή: Fimotro
«Δε θέλω να σχολιάζω αρμοδιότητες άλλων υπουργών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...
Δημήτρης Μάρδας σχετικά με τις εκταμιεύσεις για την επισκευή των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας. «Εγώ είμαι υπεύθυνος για το Ταμείο του κράτους, κάποια χρήματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έχει είναι από τον προϋπολογισμό του, το πώς θα τα διαχειριστεί είναι μια υπόθεση που μπορεί να τη συζητήσετε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αυτά τα χρήματα το υπ. Εθνικής Άμυνας τα βρήκε από κάποιους δικούς του λογαριασμούς και όχι από τον προϋπολογισμό τον οποίο έχουμε, τα έχουνε αυτά τα χρήματα ως εκ τούτου
τα διαχειρίζεται με τον τρόπο που θέλει» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Όλες μας οι υποχρεώσεις πληρώνονται κανονικά έως το Πάσχα γιατί αυτή ήταν η όλη αγωνία του κόσμου, σε ό,τι αφορά στο μήνα και αυτός εδώ κλείνει και δεν βλέπουμε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά σε μισθούς, συντάξεις κλπ» υποστήριξε ο κ. Μάρδας στο ρ/σ Παραπολιτικά και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα τρέχουν οι διαπραγματεύσεις και αυτές οι διαπραγματεύσεις περιμένουμε να κλείσουν αυτό το ζωτικό θέμα για την ελληνική οικονομία που είναι το όποιο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο έτσι ώστε να μπορέσει πια να απογειωθεί και η αγορά. Δεν είναι μόνο το κράτος που πρέπει να συντηρείται και να λειτουργεί έχουμε και την αγορά η οποία όλοι βλέπουμε ότι περνάει δύσκολες περιόδους και κάποια ώρα πρέπει να μπορέσει η αγορά να βρει και τα χρήματα που χρειάζεται από το τραπεζικό σύστημα, τα θέματα της ανάπτυξης να ξαναέρθουν με μεγαλύτερη έμφαση επί τάπητος και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μόνο με τα θέματα της διαχείρισης και να δούμε και τα υπόλοιπα θέματα που συνδέονται με την οικονομική πολιτική της χώρας».

Τέλος, σχετικά με όσα δήλωσε προ ημερών και αφορούν στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Μάρδας διευκρίνισε πως «το Γενικό Λογιστήριο του κράτους έπρεπε να έχει έτοιμα όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις θέσεις μας και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε».
Keywords
Τυχαία Θέματα