''η χωρα χρειαζεται εκλογες...χθες...''...

16:09 4/11/2014 - Πηγή: Fimotro
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές χθες» επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ...
αναφορικά με τη στάση που θα κρατούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτό
δεν αναιρεί καθόλου την ανάγκη να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, ομαλότητα και σταθερότητα. Δυστυχώς και εδώ θα ήθελα με ανησυχία να πω ότι είδα ορισμένα δημοσιεύματα από ανθρώπους που φέρονται να έχουν καλή πληροφόρηση σε σχέση με τις προθέσεις του Μαξίμου που υπονοούν ότι θα επιλεγεί μια στρατηγική έντασης χωρίς τέλος. Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε» σημείωσε.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm , ο κ. Παππάς είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ευθαρσώς την πρόσκληση να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών και να καθοριστεί από τώρα το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν. Αυτό έχει παγιωθεί ως κλίμα. Δεν έχει ψηφίσει η βουλή αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μακριά τους. Αυτό δίνει την παρατεταμένη αίσθηση αβεβαιότητας, κάτι το οποίο κάνει τη χώρα μας να πηγαίνει στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με χαμηλωμένα τα όπλα».

Παράλληλα επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να υπογραφεί συμφωνία με τους δανειστές μας χωρίς την έγκριση του λαού και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει την διαπραγματευτική της ισχύ και θέση, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο όταν μια κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή.

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα, ανέφερε ότι το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να υπάρξει λεπτομερή ενημέρωση και θα τοποθετηθεί εντός της ημέρας.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν ελπίδες το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής που συνέρχεται τη Δευτέρα να βγάλει προς τα έξω ένα δυνατό, ενιαίο, εθνικό μήνυμα ο κ. Παππάς απάντησε: «Νομίζω είναι ανάγκη, αυτή την στιγμή, ανάγκη και προς τους εταίρους και τους γείτονες. Άπαντες μπορούμε και θα κινηθούμε με ευθύνη».
Keywords
Τυχαία Θέματα