Η αθήνα θέλει τηλεδιάσκεψη ή συνάντηση με ντάισελμπλουμ πριν από το eurogroup

13:30 18/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Ενώ άπαντες κατά γενική ομολογία κρατούν «μικρό καλάθι» αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, η κυβέρνηση φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες να επιθυμεί μια τηλεδιάσκεψη εντός του Σαββατοκύριακου ή μιας συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση.
Ο υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε χθες μιλώντας σε βιομήχανους στη Θεσσαλονίκη τις ελπίδες του για την επίτευξη μιας «πολιτικής συμφωνίας».
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές

στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, δεν θα πρέπει να αναμένεται ούτε το κλείσιμο της αξιολόγησης, ούτε απόφαση για την επιστροφή των θεσμών, αλλά ούτε και συμφωνία για το πλαίσιο των μετρών στα οποία θα πρέπει να συμφωνήσει η κυβέρνηση.
Προς το παρόν άλλωστε το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στη συνάντηση της Αγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο την Τετάρτη. Η συμμετοχή του ΔΝΤ φέρεται να συνεχίζει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο για τους Γερμανούς, ενώ τα δημοσιεύματα προς την επίτευξη συμφωνίας Ταμείου και Βερολίνου δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την πλευρά του ΔΝΤ.
Πέραν της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και του τι θα γίνει με την επιστροφή των θεσμών, «αγκάθια» εξακολουθούν να αποτελούν τα μέτρα στα οποία θα πρέπει να συμφωνήσει η Αθήνα.
Τα περί τηλεδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο ή συνάντησης Τσακαλώτου – Ντάισελμπλουμ στο «παρά πέντε» της συνεδρίασης της Δευτέρας δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, η Αθήνα όμως φέρεται να επιδιώκει κάτι τέτοιο και να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα