Ένας χρόνος ακριβώς από τον θάνατο του παντελή παντελίδη (φωτό)

12:10 18/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Ήταν ξημερώματα 18ης Φεβρουαρίου του 2016, όταν ένα τζιπ Mercedes φεαπό έναν παράδρομο του παλιού αεροδρομίου που οδηγεί στην Βουλιαγμένης και ανατρέπεται μετά την σφοδρή πρόσκρουσή του στο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Στα πρώτα δευτερόλεπτα, ακούγονται κραυγές. Στο αμάξι επιβαίνουν τρία άτομα με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν «γνωστό τραγουδιστή» που βρήκε ακαριαίο θάνατο στο μοιραίο δυστύχημα. Όταν στο σημείο φτάνει το ΕΚΑΒ

και η πυροσβεστική, αποκαλύπτεται η αλήθεια που θα «παγώσει» το πανελλήνιο: στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο κοπέλες, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου καθώς και ένας άνδρας: Ήταν ο Παντελής Παντελίδης.

Οι πρώτες πληροφορίες

Στις 9 το πρωί εκείνης της ημέρας αρχίζει να γίνεται γνωστό στα μέσα ενημέρωσης το όνομα του τραγουδιστή, κανείς όμως δεν το δημοσιεύει μέχρι να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αφού πρέπει να τον αναγνωρίσουν οι δικοί του.

Το νέο χτυπάει την οικογένεια σαν κεραυνός και στο Ασκληπιείο Βούλας όπου έχει μεταφερθεί το άψυχο σώμα του και όταν επιβεβαιώνεται η ταυτότητά του ακολουθούν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Η απώλειά του είναι συνεχώς πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης ενώ στην κηδεία του έδωσε το «παρών» μία λαοθάλασσα.

Τρεις μήνες μετά το μοιραίο τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Ωστόσο, ακόμη οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν θολές, με τη διαμάχη να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για το ποιος τελικά οδηγούσε το μοιραίο τζιπ.

Ένα χρόνο μετά ο μύθος του 33χρονου ερμηνευτή, του Παντέλου όπως τον έλεγαν αδέλφια, φίλοι και συνεργάτες μεγαλώνει μαζί με το θρίλερ που εκτυλίσσεται γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του…

Το παιδί της διπλανής πόρτας που λατρεύτηκε όσο κανείς

Πριν από οχτώ ημέρες, την περασμένη Κυριακή τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

Ένα μνημόσυνο που παρακολούθησαν άνθρωποι που λάτρεψαν τον νεαρό τραγουδιστή με ένα πάθος πρωτόγνωρο για τα σύγχρονα ελληνικά μουσικά δεδομένα.

Η ειδωλοποίηση του και το γεγονός ότι το όνομά του απασχολεί τα ΜΜΕ σε καθημερινή βάση ακόμη και τώρα, δείχνει αν μη τι άλλο ότι ο Παντελίδης, ήταν μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Η οικογένειά του ανακοίνωσε μέσω του αδερφού του την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του και θα βοηθάει νέα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο Παντελής Παντελίδης έπεσε σαν κομήτης δισκογραφία σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και έφυγε με τον ίδιο θόρυβο που έζησε, ενώ ένα χρόνο μετά η υπόθεση του τροχαίου του.

Μπήκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), όπου εργαζόταν ως υπαξιωματικός. Mετά από 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος, έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα, την οποία του την έκανε δώρο ο πατέρας του, γιατί πήρε καλούς βαθμούς στο σχολείο.

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών, στα 13 του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε με την κιθάρα του. Ακόμη, διατηρούσε με την οικογένειά του ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Νέα Ιωνία. Ήταν επίσης φίλαθλος της ΑΕΚ.[1]

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο youtube μέσω του οποίου έγινε γνωστός. Το 2012 αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του Αθηνά, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μουσικό χώρο, ηχογραφήθηκαν σε studio 48 τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο ίδιος, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα